100 jaar Rotary Estafette arriveert bij Rotaryclub Appingedam Delfzijl op 27 mei

Delfzijl – In 2023 viert Rotary 100 jaar in Nederland met een bijzondere estafette langs alle Rotaryclubs in het land. Gedurende het jaar zullen er fietsers, wandelaars, hardlopers en meer van club naar club gaan, met als doel om ruim 5.000 kilometer af te leggen en alle 500+ clubs te bereiken.

Op 27 mei neemt Rotaryclub Appingedam Delfzijl het stokje over tijdens de Pinksterfeesten in Delfzijl, bij het evenement Volle Kracht over de Gracht. Om 13.00 uur wordt iedereen uitgenodigd om naar de gracht in Delfzijl te komen en samen met Rotary 100 jaar in Nederland te vieren. Die dag komt de estafette vanuit Het Hogeland naar Delfzijl.

De essentie van Rotary’s missie wordt treffend verwoord in haar motto ‘Service above Self’. Bij Rotary zetten ze zich actief in om dit waar te maken en zichtbaar te maken. Ze zijn People of Action. Het gaat erom iets van jezelf te geven en dienstbaar te zijn. De inzet reikt verder dan de regio Eemsdelta, ze streven ook naar het ondersteunen van goede doelen wereldwijd.

Rotary is een internationale organisatie die bijna overal ter wereld Rotaryclubs heeft. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van deze tijd aan te pakken. Tijdens de clubbijeenkomsten delen ze professionele kennis, vertellen ze over het vakgebied en luisteren ze naar boeiende en diverse presentaties. Op persoonlijk vlak fungeren ze als waardevol klankbord voor elkaar. Lid zijn van Rotary verrijkt ons leven: ze dragen actief bij aan het verschil maken en smeden vriendschappen voor het leven.

Meer informatie over Rotary kun je vinden op www.rotary.nl/100jaar

Back to top button