ZZPer worden? Een aantal onmisbare tips

Nederland – Je wilt ZZPer worden omdat je goed in je vakgebied bent. Echter werk je als ZZPer veel alleen en heb je niet de back-up van collega’s of een bedrijf. Daarom is het handig om te weten wat je gaten zijn en deze proberen op te vullen met bijvoorbeeld opleidingen en cursussen. Ook kun je gaten vullen door middel van het gebruiken van een netwerk van andere ZZPers. Alles over ZZPer worden op zzp daily.

Concentreer je op de voordelen en mis niet de nadelen

Het is ontzettend leuk, een verrijking en een uitdaging om ZZPer te worden. Maar natuurlijk heeft ZZPer worden ook zo z’n nadelen. Wees je bewust van deze nadelen en dat ZZPer zijn ook zo z’n keerzijde heeft. Zorg ervoor dat je bestand bent als het even wat minder gaat, zowel materieel als emotioneel.

Creëer een prettige werkomgeving

Je hebt ZZPers die werken aan de keukentafel of tussen het wasgoed. Soms is dat uit gemakzucht, soms is dat noodgedwongen. Het is aan te raden om een prettige werkomgeving te creëren dat inspirerend werkt. Het beste is om een rustig vast plek aan het werk te gaan. Vind e het tikken van de klok maar niets en ben je de eenzaamheid zat bezoek dan eens een café met internet. Daarnaast heb je tegenwoordig genoeg ZZP flexwerkplekken waar je met andere ZZPers aan het werk kunt.

Begin met ZZPen als part-time

Begin je met ZZPen als part-timer naast een vaste baan dan heb je een stukje zekerheid van inkomen. Naast dat kun je dan je inkomen van je ZZP baan herinvesteren in je eigen bedrijf. Dit combineren van banen kan je een stukje tijd en rust geven om je bedrijf op te zetten.

Zorg voor een grote financiële buffer

Vaak komt het voor dat ZZPers een sterk en krachtig commercieel concept hebben, maar dat het aan de cash ontbreekt. Dit is vervelend als je ziek wordt, even zonder opdrachten komt te zitten of dat je opdrachtgever verzuimt te betalen. Ga de gok niet aan en zorg altijd dat je een financiële buffer hebt.

Back to top button