2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:56

Zwemvereniging HZ&PC uit Heerenveen haalt meeste medailles tijdens 14e editie internationale

Delfzijl – Op 4 en 5 februari 2017 heeft er in de Dubbelslag te Delfzijl het Internationaal zwemtoernooi 2017 van SG ZPCA- Eemsrobben  plaatsgevonden.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend waarin vele persoonlijk records zijn gesneuveld en wat nog belangrijker is een prestatie geleverd te hebben tegenover zichzelf maar ook weer een weerzien van contacten met andere verenigingen. Met 14 clubs uit het Noorden des lands, 1 uit de provincie Overijssel en 1 Duitse vereniging mag men spreken van een goede opkomst.

De zaterdag begon met de klanken van de Sambaminaband uit Delfzijl en met een prachtige opkomst van alle clubs en de 25 tal juryleden.

Met de burgemeester Rika Pot namens Appingedam en de locoburgemeester Jan Menninga namens de gemeente Delfzijl werd er een voorstart gedaan met een viertal net beginnen jonge zwemmers wat heel bijzonder op dat moment was. Over de zaterdag genomen was deze druk bezocht door publiek waardoor het voor sommige zwemmers een extra kick kan geven. De elektronische waarneming versterkte nog de precisie van de tijd die gezwommen was.

De zondag ging stroef van start. Het luchtverversingssysteem was in de nacht in storing gesprongen waardoor er bij binnenkomst een vreemde lucht hing. De organisatie en nam het zekere voor het onzekere. Iedereen moest wachten totdat de brandweer het bad gecontroleerd had. Nadat alles weer op gang was gebracht en de brandweer het sein veilig had gegeven had konden de wedstrijden met een uur vertraging van start gaan.

Het mocht de pret niet drukken en door de vele inzet van alle vrijwilligers is de dag toch goed verlopen. In het eind klassement is de zwemvereniging HZ&PC uit Heerenveen ging ervandoor met de bokaal voor de meeste medailles in het klassement.

De samenwerking tussen De Eemsrobben en ZPCA Appingedam is bijna een feit maar zo’n toernooi als deze bewijst dat met een goed overleg en inzet met laat zien dat een toernooi als geslaagd beschouwd kan worden.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten