Zwemseizoen op 1 mei officieel van start gegaan

Provincie Groningen – Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt zwemmen, houdt de provincie alle aangewezen zwemplaatsen van 1 mei tot 1 oktober in de gaten. De provincie controleert 43 officiële zwemplassen op veiligheid en hygiëne. Het waterschap bekijkt de kwaliteit van het water en onderzoekt of er blauwalg in het water voorkomt.

Blauwalg
Als de temperatuur van het water stijgt, kan het aantal blauwalgcellen boven de toegestane grens uitkomen. Blauwalgen produceren giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren. Blauwalgen kunnen huidirritatie of maag- en darmstoornissen veroorzaken. Wanneer de provincie blauwalg constateert, wordt afhankelijk van de hoeveelheid blauwalg een waarschuwing of een negatief zwemadvies gegeven of wordt er zelfs een zwemverbod afgekondigd. Om de recreanten hierop te attenderen plaatst de provincie waarschuwings- of verbodsborden op de locatie.

Vragen of klachten
Hebt u vragen over een zwemplas, over blauwalg of hebt u een klacht over een onveilige of onhygiënische zwemplaats? Mail dan naar zwemwater@provinciegroningen.nl.

Gezondheidsklachten
Wanneer u gezondheidsklachten krijgt na het zwemmen in aangewezen zwemwater, neem dan altijd contact op met uw huisarts of de GGD Groningen.

Meer informatie
Gaat u zwemmen en wilt u zeker weten of de kwaliteit van het zwemwater nog steeds goed is? Voor actuele informatie kunt u kijken op http://www.zwemwater.nl.

Back to top button