Zwemlessen bij Zwembaden Eemsmond volledig volgeboekt

Uithuizen – Meer mensen dan ooit nemen dit jaar zwemlessen bij Zwembaden Eemsmond. Vanaf het begin van het seizoen hebben talloze kinderen, en dit jaar ook volwassenen, zich aangemeld voor lessen in Zwembad De Dinge in Uithuizen. In de afgelopen weken zijn alle oorspronkelijk geplande lesmomenten volledig volgeboekt geraakt op verschillende tijdstippen. Het zwembad heeft via haar social media aangekondigd dat nieuwe inschrijvingen in principe niet meer mogelijk zijn. Indien mensen toch nog iemand willen aanmelden, worden ze op een wachtlijst geplaatst en gebeld zodra er ruimte beschikbaar is.

Bovendien heeft halverwege mei de COA-vestiging achter De Dinge een definitief verzoek ingediend bij “de buren”, waardoor nog eens 60 tot 100 extra personen de basisprincipes van zwemmen leren. Marjon Wagenaar, die samen met manager Rita Westerman alle lessen coƶrdineert, legt uit: “We proberen deze mensen vooral waterveilig te maken, zodat ze zich zo goed mogelijk kunnen redden in ons land met zijn vele plassen, sloten, kanalen en de zee. Als we erin slagen om hen ook richting een diploma te begeleiden, is dat voor hen mooi meegenomen.”

Zowel Wagenaar als Westerman zijn verheugd over het vertrouwen dat zoveel mensen stellen in de docenten en begeleiders die de zwemlessen in zwembad De Dinge verzorgen. Er zijn extra tijden vastgesteld, soms zelfs buiten de normale openingstijden, zodat iedereen les kan krijgen. Echter, er is geen ruimte meer voor extra lestijden en begeleiders.

Zwembaden Eemsmond streeft ernaar om zwemlessen zo toegankelijk mogelijk aan te bieden tegen lage tarieven. Voor gezinnen die de zwemlessen vanwege hun financiĆ«le situatie niet kunnen betalen, springt de Stichting Leergeld bij. “Zwembaden Eemsmond is voor ons als Leergeld een geweldige partner. Niet alleen zijn de tarieven betaalbaar, maar we hebben ook goed contact over de voortgang van de lessen en krijgen altijd snel antwoord op vragen van onze gezinnen”, aldus een vertegenwoordiger van de stichting. De ervaring leert dat de meeste kinderen binnen 2 seizoenen hun diploma(‘s) behalen. Op dit gebied verschilt Zwembaden Eemsmond niet veel van andere baden, die weliswaar het hele jaar door lessen aanbieden maar ook aanzienlijk hogere bedragen vragen. Met de toepassing van heatpipes hoopt men dat de lessen langer kunnen doorgaan.

Of dit effect al dit jaar merkbaar zal zijn, is nog onzeker omdat de systemen nog niet volledig zijn geoptimaliseerd. Er zijn echter elders positieve ervaringen met het optimaliseren van de systemen, waarbij dit enkele maanden in beslag nam.

De enige lessen waar nog ruimte beschikbaar is, zijn de “Aquafit”-lessen voor mensen die graag in het water aan hun conditie willen werken. Deze lessen worden op dinsdagochtend gegeven en aanmelden kan via de website zwembadeneemsmond.nl of bij de kassa van Zwembad De Dinge.

Back to top button