Fotoverslag: Zonovergoten Coopluydenmarkt in het centrum van Appingedam

Appingedam – Op de eerste vrijdag in augustus staat Appingedam traditioneel in het teken van de Coopluydenmarkt. Het historische centrum, gelegen aan de ooit voor de handel zo belangrijke wateren van het Damsterdiep, veranderd dan in een warenmarkt in middeleeuwse sferen.

Deze editie was zonovergoten en de temperatuur was hoog. Veel mensen trokken er vooral in de ochtend en het eind van de middag op uit en waanden zich in de middeleeuwen. De periode van de middeleeuwen spreekt tot de verbeelding. Boogschieten, de ridderspelen, de valkeniers, de middeleeuwse muziek, dans, straattheater en natuurlijk bedelaars.

Vele vrijwilligers figureren voor de Coopluydenmarkt als landloper, heks, mismaakten en ander gespuis. Soms zo levensecht dat je je af vraagt of je echt bent terug gegaan in de tijd. Voor diegenen die verantwoording willen afleggen voor hun misdaden was de beruchte schandpaal aanwezig nabij de Nicolaïkerk. Ook was het mogelijk om Appingedam vanaf het water te bekijken door middel van een rondvaart te maken met het Damsterveer.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1674″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button