fbpx
8.9 C
Delfzijl
donderdag 28 mei 2020
Home Weer en natuur Zonnig en warm weekend, regionaal 25 graden

Zonnig en warm weekend, regionaal 25 graden

Nederland – Het wordt een zonnig en warm weekend. In het noordoosten start de zaterdag lokaal met mist, maar verder is het de hele dag stralend zonnig. Zondag begint overal zonnig, maar neemt in de middag vanuit het zuiden de bewolking geleidelijk toe. Vooral zondagavond is kans op onweersbuien. Het wordt zaterdag 20-25 graden en zondag 22-26 graden. Ook vanmiddag is het op veel plaatsen al aangenaam nazomerweer.

In de zuidelijke helft van het land is het vandaag volop zonnig en vanmiddag wordt het op veel plaatsen 20 graden. In het noorden is het nog lang overwegend bewolkt en komt de temperatuur enkele graden lager uit.

Terrasje vanavond?
Wie vanavond een terrasje wil pakken of buiten wil eten doet er verstandig aan dit vroeg te doen. Om 17:00 uur is het in het zuiden en midden van het land nog 18-19 graden, maar om 20:00 uur is het nog maar een graad of 14. De zon gaat vanavond rond 19:45 uur onder.

Zaterdag volop zonnig en warm
Morgen komt in het noordoosten in de ochtend regionaal mist voor. Deze mist lost vrij snel op en verder wordt het een zonovergoten dag. De middagtemperatuur komt uit tussen 20 graden op Ameland en lokaal een zomerse 25 graden in Limburg. In Amsterdam wordt het 22 graden, in Rotterdam, Den Bosch en Arnhem 23 graden. De wind waait uit het oosten en is matig van kracht.

Zaterdagavond blijft het iets langer aangenaam dan vanavond. Om 20:00 uur is het nog 16-19 graden en om 23:00 uur is het 12-17 graden.

Zondag nog iets warmer, later een bui
Op de tweede weekenddag komen de maxima uit tussen 22 graden en lokaal 26 in het zuidoosten. Een groot deel van de dag is het zonnig en droog. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en ook is vooral in het zuiden kans op een lokale onweersbui. Zondagavond is op meer plaatsen een onweersbui mogelijk.

Volgende week wisselvallig
Na het weekend is elke dag grote kans op regen. Af en toe schijnt de zon. Met maxima rond 20 graden is het de eerste dagen van volgende week nog warm voor eind september. Later in de week zakt de middagtemperatuur naar de gebruikelijke waarde van een graad of 18.

Advertenties