fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Zonnepark ’t Zandt wordt zaterdag 14 april officieel geopend

’t Zandt – Zaterdag 14 april 2018 wordt Zonnepark ’t Zandt officieel geopend door onder andere cabaretier Freek de Jonge. Samen met het bestuur van Energiecoöperatie Zonnedorpen wordt in dorpshuis ’t Zandt, Hoofdstraat 111 in ‘t Zandt het glas geheven op dit feestelijke moment. Na twee jaar van intensieve voorbereiding is het initiatief van Zonnedorpen om voor de inwoners van ’t Zandt, Zeerijp, Leermens, Godlinze en Garsthuizen groene en voordelige stroom te realiseren voor zo’n 80 huishoudens rondom ‘t Zandt, daadwerkelijk een feit.

Energiecoöperatie Zonnedorpen verwacht vanaf april 2018 stroom te gaan opwekken en te leveren aan huishoudens en bedrijven uit de dorpen Godlinze, Garsthuizen, Leermens, ‘t Zandt, Zeerijp en Zijldijk. Het zonnepark, met ruim 1500 zonnepanelen die bevestigd zijn op zo’n 1200 houten palen, wordt gerealiseerd op een stuk land dat achter de Gerard van Damstraat in ’t Zandt ligt.

Om te profiteren van deze goedkope en groene, lokaal opgewekte stroom moeten huishoudens en bedrijven lid worden van de Energiecoöperatie Zonnedorpen. De coöperatie heeft inmiddels al 60 leden. Uniek voor Zonnedorpen is dat er geen investering nodig is. Leden krijgen –dus zonder investering- voordeel op hun eigen energierekening én ze verdienen voor hun dorp een bijdrage. Het Zonnepark levert een vermogen van 405kWp. De verwachte jaaropbrengst is 322.380kWh, dat is goed voor minstens 80 huishoudens.

Lid worden van de coöperatie of meer weten? Kijk op de website www.zonnedorpen.nl of stuur een e-mail aan info@zonnedorpen.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer