fbpx
3.3 C
Delfzijl
26 januari 2021 13:27

Zondag grote seizoensfinale autocross Winsum

Winsum – Aankomende zondag staat voor AutoSport Groningen de grote seizoensfinale van de autocross in Winsum op de agenda. Ruim 160 deelnemers uit heel Nederland gaan voor de vierde en laatste keer dit jaar met elkaar de strijd op de snelle kleibaan aan de Winsumerstraatweg. De organisatie kende een roemoerige start van dit autocross seizoen, gemeente Het Hogeland weigerde in eerste instantie een vergunning te verlenen, maar na protesten van deelnemers en enorme inspanningen van het bestuur is het de organisatie uiteindelijk toch gelukt dit jaar vier wedstrijden te organiseren.

De seizoensfinale is altijd de kers op de taart volgens voorzitter Klaas Pol “Tijdens de laatste wedstrijd van het jaar worden de clubkampioenen bekend, dat betekend altijd een extra beladen wedstrijd want ook dit jaar ligt alles nog open in alle klasses, er zal flink gestreden moeten worden om kampioen te worden”.

Zoals gezegd is in nog geen enkele klasse het clubkampioenschap beslist, het geeft te meer aan hoe hoog het niveau ligt op de snelle kleibaan in Winsum. “Dat hebben we te danken aan de grote zorg die onze baandienst medewerkers besteden aan de baan, elke wedstrijd weer gaan die onvermoeid door om telkens weer het beste uit de klei te halen, aldus Pol”.

De strijd barst zondag weer los in 5 verschillende klasses, die overigens allemaal weer nagenoeg volgeboekt zijn. Daarbij probeert de organisatie op een mega LED scherm de F1 wedstrijd van Singapore live te vertonen, zodat racefans de prestaties van Max Verstappen op de voet kan volgen.

De wedstrijden beginnen zondag om 11.00uur. Klasses die aan de start verschijnen zijn de junioren, standaard 1400cc, standaard tot 1950cc, standaard vanaf 1950cc en de koningsklasse van de autocross, de vrije standaard klasse. Men vind het circuit aan de Winsumerstraatweg 4, dit is langs de N361 op het land van de familie Vermue. Parkeren is gratis, direct aan het circuit. Voor meer info: www.autosportgroningen.nl

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten