fbpx
10.5 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Agenda tips Zondag 19 mei tweede editie motorrit van Motor Vrienden Bierum/Delfzijl e.o

Zondag 19 mei tweede editie motorrit van Motor Vrienden Bierum/Delfzijl e.o

Bierum – Na het succes van vorig jaar hebben de initiatiefnemers van Motor Vrienden Bierum/Delfzijl e.o. wederom een leuke rit uit gezet voor alle motor liefhebbers uit de Eemsdelta op zondag 19 mei a.s..

De route gaat deze keer door het Hogeland over de mooiste, minder bekende weggetjes van ons mooie Groninger landschap. De rit bestaat uit twee delen van ongeveer 1 uur en 20 minuten en pauzeert in een leuk dorp bij een horeca gelegenheid, waar men hopelijk heerlijk even op het terras kan zitten om te genieten van de omgeving met een drankje en eventueel een hapje.

De organisatoren zijn twee motorvrienden, die met hun eigen netwerk (met een motor) de basis vormen. Deze hebben ook weer hun vrienden en bekenden mee gevraagd en zo ontstond er een leuke groep. Het is geen officieel evenement, maar iedereen is welkom om mee te rijden.

Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen rijd mee voor eigen rekening en risico. Er wordt rustig gereden en het gaat om het genieten van de omgeving en het rijden zelf, waarbij veiligheid voorop staat. Veel motorrijders die zich nu aangemeld hebben, hebben een passagier mee achterop. Via de Facebook pagina “motordagbierum” kan men zich aanmelden. De rit begint om 13 uur bij restaurant Eten en Meer bij Neel en Geer aan de Hereweg 8 te Bierum, die speciaal om 12 uur open gaat voor dit evenement. De rit eindigt ook weer in Bierum en men kan na afloop genieten van een Super Biker Burger menu als men dat wil. Deze dient men dan wel tijdig te reserveren en kost slechts € 14,95.

Voor mensen die geen motor hebben, maar wel een rijbewijs,  heeft de organisatie een deal gemaakt met MotorPlaza in Groningen, waar men een leuke korting tot wel 15% kan krijgen op een huurmotor. Men dient dan even de Facebook advertentie uit te printen bij het reserveren.

De groep met motoren worden tegen 17 uur terug verwacht in Bierum. Kijkers zijn ook van harte welkom!

Advertenties