Zomervakantie weerbericht: vandaag en morgen droog vanaf het weekend weer buien

Nederland – De afgelopen periode was het vaak wisselvallig en aan de koele kant in ons land. De komende dagen kunnen we echter wel rustig, droog en vooral warmer zomerweer tegemoet zien. Van lange duur is het echter niet, want in het weekend vallen weer buien en wordt het een paar graden koeler.

Tot en met vrijdag wisselen zon en sluierwolken elkaar meestal af. Vandaag kunnen vooral landinwaarts en in het noorden stapelwolken ontstaan, vooral in het noorden groeit een enkel exemplaar ook uit tot een lokale bui. De temperatuur komt een stuk hoger uit dan de afgelopen dagen met 20 tot 22 graden aan zee en regionaal zomerse temperaturen rond 25 graden in het binnenland. Donderdag en vrijdag wordt het diep landinwaarts zelfs nog wat warmer. Veel wind is er niet.

Buien in het weekend
In het weekend draait de wind naar westen en neemt ook in kracht toe. Aan zee waait het geregeld matig tot vrij krachtig. Het wordt koeler met maxima tussen 19 graden aan zee tot nog zo’n 23 graden in het binnenland.

Zon en stapelwolken wisselen elkaar daarbij af. Lokaal komt een bui tot ontwikkeling, maar overdag is het op de meeste plaatsen het grootste deel van de dag droog. De meeste buien vallen dit weekend in de nacht naar zondag en zondagochtend vroeg.

Voorlopig geen hoogzomers weer
Ook na het weekend houdt het wisselvallige en koele weer aan. Langs de kust blijft het vrij stevig waaien uit het westen en buien trekken geregeld over ons land. De temperatuur doet zelfs nog een kleine stap terug, waardoor zelfs landinwaarts net warmer dan 20 graden wordt.

Back to top button