13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 14:44

Zomertentoonstelling de Foudgumse School in Museum Møhlmann

spot_img

Appingedam – De Foudgumse School is een initiatief van Peter B. van Houten en Dinie Goedhart. De Friese school afficheert zichzelf als ‘de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst’. Het is een kunstvakopleidingsschool met een basisopleiding van drie jaar. Met de mogelijkheid om daaraan nog een tweejarige masterstudie te koppelen. Alles bij elkaar geen kinderachtige opleiding dus. Daar leer je, daar zie je, daar doe je, alles onder vakkundige begeleiding van kunstenaar-docenten. Want techniek alleen, is natuurlijk niet voldoende.

Beeldend vermogen moet er ook zijn. En als dat er is, moet dat worden gevoed en verfijnd. Die weg is aanmerkelijk langer dan die van louter techniek. Vandaar een 3+2 jaar opleiding. Maar dan heb je ook wat.

Daarvan getuigen de studenten elk jaar weer opnieuw als ze laten zien waar ze mee bezig zijn en wat ze bezig houdt. Het is Museum Møhlmann een genoegen om dat deze zomer, aangevuld met werken van de docenten aan het publiek te tonen. Te zien: elke vr-za-zo (13-17 uur) tot en met 10 september 2017

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten