Zo vind je een betrouwbare transporteur voor je orders naar het buitenland

Nederland – Als je zaken doet met klanten in het buitenland dan moet je op zoek naar een manier om de bestelde goederen op de plaats van bestemming te krijgen. Het vervoer kan op verschillende manieren. Binnen Europa wordt meestal gekozen voor wegtransport omdat dit de goedkoopste en meestal snelste manier is. Vervoer per vliegtuig is zeer kostbaar en transport over het water duurt vanzelfsprekend langer en wordt vooral gebruikt voor grote partijen grondstoffen zoals zand, grind of graan.

Maak afspraken voor meer zekerheid

Als je regelmatig transporten hebt naar het buitenland dan is het verstandig om hiervoor een vaste afspraak te maken met een transportbedrijf zoals Kuipers Logistics. Op die manier ben je verzekerd van transport. Als je geen afspraken maakt dan kan het zijn dat je transport moet worden uitgesteld omdat er geen chauffeur beschikbaar is. Er is een tekort aan personeel in de transportsector waardoor een bedrijf soms opdrachten moet weigeren of ze pas op een later moment kan uitvoeren. Bij het regelen van transport kun je ervoor kiezen om de rit te combineren met een andere opdrachtgever. Het voordeel is dat je goedkoper uit bent. Een nadeel kan zijn dat het langer duurt voordat de goederen op de plaats van bestemming zijn gearriveerd.

Douaneformaliteiten

Binnen de Europese Unie is sprake van vrij verkeer van goederen. Er zijn dus geen grenscontroles. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je zomaar alles mag invoeren. Daar zijn wel degelijk regels voor. Je moet er dus voor zorgen dat bij de vracht de juiste documenten worden geleverd. Het goede nieuws is dat je deze documenten vooruit kunt sturen. Een vrachtwagen hoeft dus bij een transport naar Itali√ę of Polen niet uren aan de grens te staan om de goederen in de laadruimte in te klaren. Een uitzondering geldt voor transport naar het Verenigd Koninkrijk. Sinds de Brexit gelden daar weer de normale grenscontroles zoals die ook van toepassing zijn voor transport naar andere landen buiten de EU.

Bijzondere transporten

Je kunt ook bijzondere transporten bestellen naar het buitenland. Denk aan transport van waardevolle goederen die extra gezekerd moeten worden. Helaas worden vrachtwagens soms rijdend overvallen door bendes. Transporteurs doen er alles aan om dit te voorkomen, maar snelwegbendes zijn vaak zeer geraffineerd. Goederen die gekoeld of bevroren vervoerd moeten worden kun je ook prima over de weg laten transporteren. Veel transportbedrijven hebben vrachtwagens die hiervoor zijn uitgerust. Voor het transport worden duidelijke afspraken gemaakt op welke dag ze uiterlijk op hun bestemming arriveren en wat de maximale temperatuur is waaronder ze worden vervoerd. Op die manier ben je ervan verzekerd dat producten die aan bederf onderhevig zijn zo snel mogelijk worden afgeleverd. Dit geldt niet alleen voor levensmiddelen maar bijvoorbeeld ook voor bloemen en planten. Natuurlijk moet je bij wegtransport altijd rekening houden met overmacht. Drukte op de weg, de afsluiting van een pas of tunnel of andere onvoorziene omstandigheden kunnen altijd zorgen voor vertraging. 

Back to top button