fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Zilver op de Bosbaan voor Neptunusroeier Jan Huib Veninga

Amsterdam – Afgelopen weekeinde werd op de Bosbaan in Amsterdam geroeid om de nationale titels in de grote bootklassen. Jan Huib Veninga kwam daarbij in de acht aan de start. De ploeg wist hierbij een mooie tweede plaats te behalen op minder dan een bootlengte achter de WK selectie.

Jan Huib traint al enkele weken elk weekend in Amsterdam met deze ploeg die verder bestaat uit een roeier van de Hunze uit Groningen, de Tilburgse Open Roeivereniging en vijf jongens afkomstig van de Amsterdamse verenigingen Willem III en de Amstel. Doelstelling van deze ploeg is om de WK selectie uit te dagen en een uitzending af te dwingen naar de Coupe de la Jeunesse, een grote Europese wedstrijd die eind juli in Ierland wordt gevaren. Mogelijk dat een of meer roeiers uit deze ploeg nog gewisseld worden met de WK selectie. Er is in ieder geval goed partij geboden. Over twee weken op de internationale wedstrijden voor de Koninklijke Holland beker volgt de definitieve beslissing omtrent samenstelling en uitzending naar de wedstrijden. Met deze prestatie is hebben de jongens wel laten zien dat ze er staan en hebben ze een goede stap gezet naar hun einddoel.

Broertje Maarten Veninga deed ook van zich spreken. Hij wist in de Jongens 16 acht zelfs te winnen. Helaas was dit veld door de roeibond niet aangewezen als officieel NK nummer, onbegrijpelijk. In de eenpersoonsboot wist Maarten op zaterdag ook al een medaille te behalen. Zijn tijd was veruit de snelste van allen heats. Ook Startte Maarten met Wouter Breedveld uit Assen in de dubbeltwee (twee roeiers met elk twee riemen) voor de nationale titel. Dit gelegenheidsduo wist hierbij een plaats te halen in de A-finale een prestatie van formaat omdat hierin de hele Nederlandse top meevoer. Helaas konden zij in de finale niet stunten en kwamen als laatste over de finish.

Ook Eva Griep deed mee. In de dubbeltwee Startte zij met Vera Meijerhof uit Leeuwarden. Door een goede voorwedstrijd wisten zij zich in het grootste NK veld te plaatsen voor de halve finales. Hiering moest een derde plaats gehaald worden om in de A-finale te komen. Helaas werden de meiden vierde. Een plaats in de B-finale bleef over. Vooraf was dit zeker niet verwacht en. In de B-finale werd uiteindelijk een vierde plaats behaald, tiende van Nederland. Voor de nog veertienjarige Eva een prima prestatie. In de eenpersoonsboot wist Eva ook een vierde plaats te halen in een mooi persoonlijk record.

Kortom een zeer succesvol weekend voor Neptunus uit Delfzijl waarmee zij steeds meer naam begint te maken in het nationale juniorenroeien.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer