Zicht op nieuwbouw clubhuis en botenloods Roeivereniging Neptunus

Delfzijl – Het college van de gemeente Delfzijl heeft ingestemd met het voorstel om 200.000 euro bij te dragen aan de bouw van het nieuwe clubhuis en botenloods voor roeivereniging Neptunus aan het Vlotterspad te Delfzijl.

Nadat het clubgebouw en de botenloods van roeivereniging Neptunus in december 2018 door brand werden verwoest, heeft de vereniging zich ingezet voor herstel van de vloot en de bouw van nieuwe accommodatie. Het voorstel van het college wordt 28 mei behandeld in de gemeenteraad. Nadat zij positief besloten hebben en de procedure voor de omgevingsvergunningaanvraag is doorlopen, start de bouw.

Vereende krachten
Vanaf het moment van de brand zijn gemeente en de vereniging in gesprek over de nieuwe accommodatie. Neptunus heeft met diverse crowdfunding acties geld bijeengebracht voor het herstel van de vloot en de bouw en inrichting van een deel van de nieuwe accommodatie.

Wethouder Jan Menninga: “ik ben verheugd over de inzet van het bestuur, de leden en vrijwilligers van roeivereniging Neptunus. Verenigen van krachten is waar (sport)verenigingen in de gemeente Delfzijl goed in zijn en dat leidt tot mooie dingen, zoals deze nieuwbouw”.

Back to top button