Zevende editie vakbeurs Eemsdelta Expo gaat niet door

Appingedam – De zevende editie van de vakbeurs Eemsdelta Expo gaat niet door. Het business to business event voor de Eemsdelta stond dit jaar gepland op 30 en 31 mei in een paviljoen op Bedrijventerrein Fivelpoort Appingedam. Door de tegenvallende verkoop van standruimte heeft de Brabantse organisator Expolaan eind vorige week besloten de vakbeurs te annuleren. “De omvang van de beurs zou te klein zijn, om er een succes van te maken voor de deelnemers. Dat geldt overigens ook voor de exploitatie. Vandaar dat we na zes succesvolle beurzen helaas dit besluit moesten nemen,” aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Het businessplatform Eemshaven.info was de afgelopen jaren nauw betrokken bij de organisatie en verkoop van standruimte voor de vakbeurs. Directeur Karla Wielenga van Eemshaven.info kan begrip opbrengen voor de beslissing van Expolaan. Aan de andere kant vindt ze het jammer dat de compacte vakbeurs, die door standhouders en bezoekers vanuit de regio en ver daarbuiten werd gebruikt om klanten en leveranciers te ontmoeten, dit jaar niet doorgaat.

“ Economisch gezien gaat het uitstekend met de Eemsdelta. In Delfzijl wordt fors geïnvesteerd in vergroening op het Chemiepark en zijn bedrijven bezig met het opschroeven van hun productiecapaciteit. Vanuit de Eemshaven worden offshore windparken aangelegd.  Google gaat er 500 miljoen investeren en een aantal bedrijven heeft aangekondigd dat ze er een nieuwe vestiging gaan openen. Kortom er is volop werk. Het ontbreekt de bedrijven gewoon aan tijd om op een beurs te gaan staan,” aldus Karla Wielenga.

Met als partners EZ Bureau Eemsdelta, Groningen Seaports en Economic Board Groningen organiseerde Eemshaven. Info voorafgaande aan de vakbeurs het Eemsdelta Expo Seminar. Het is volgens Karla Wielenga de bedoeling dat dit seminar in juni wordt gehouden. De opzet van dit event is momenteel onderwerp van gesprek met de drie eerder genoemde partners.

Back to top button