fbpx

Zevende editie Muziekfestival Delfzijl op 23 en 24 september 2017

Delfzijl – Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 wordt de zevende editie van het Muziekfestival Delfzijl gehouden in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl is in de loop van de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste open lucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. Ook dit jaar zorgt de Stichting Muziekfestival Delfzijl weer voor een zeer gevarieerd tweedaags muzikaal programma.

Op zaterdag 23 september staat het centrum van Delfzijl vanaf 13.00u bol van optredens met 10 verschillende orkesten en slagwerkensembles uit de provincie Groningen. Tot minstens 17.00u is er een continue muzikaal programma, met ook een gezellige braderie. ’s Avonds vindt op het Molenberplein de grote muziekshow plaats. Een hoogstand programma met dit jaar een internationaal tintje door deelname van het Trompetter Showkorps Leinegarde uit Duitsland. Daarnaast zijn er shows van zeer gerenommeerde korpsen van Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk, Show and Marchingband Exempel uit Exempel, Bicycle Showband Crescendo  uit Opende en Mercurius uit Assen. Het voorprogramma begint om 19:15u. Het hoofdprogramma om 20.00u. Op het Molenbergplein zal weer een tribune beschikbaar zijn. Kaarten hiervoor komen direct na de zomervakantie in de voorverkoop beschikbaar.

Op zondag 24 september wordt vanaf 12:00u de Delfzielster Dweildag gehouden. Een bonte muzikale middag met ca. 15 dweilorkesten die muzikaal de strijd aangaan. Zo zijn er ondermeer dweilorkesten uit Zwolle, het Friese Tijnje, Spijk en Drachten. Tijdens de Delfzielster Dweildag is er een grote braderie in het centrum van Delfzijl en ook vermaak voor kinderen.

Meer informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2017 is binnenkort te lezen op www.muziekfestivaldelfzijl.nl

Back to top button