Zet iemand in het zonnetje via IVAK

Delfzijl – Ken jij iemand die het nu verdient om in het zonnetje gezet te worden? Stichting IVAK wil, als de culturele netwerkorganisatie van Appingedam, Delfzijl en Loppersum, in deze tijd graag iets betekenen voor de inwoners van Eemsdelta. Misschien wel voor jou?

Nu wij elkaar minder makkelijk in het echt kunnen opzoeken en elkaar voornamelijk in de ogen kunnen aankijken via videobellen, wil het IVAK een unieke manier bieden om iemand extra te waarderen. Via de website www.ivak.net/zonnetje kun je aangeven wie jij in het zonnetje wil zetten en waarom deze persoon dat verdient.

Die informatie geeft het IVAK aan een kunstenaar of artiest. Zij krijgen de opdracht om, vanuit de eigen expertise, een persoonlijke ‘Waarderingsgroet’ te maken.  Bijvoorbeeld in de vorm van een lied, film, vlog, schilderij, sketch of kunstobject, animatie, dans, rap, gedicht, tekening, et cetera. Groot of klein, het gaat om het bijzondere gebaar. Met in de hoofdrol de persoon die het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

Degene in de hoofdrol mag naast een persoon ook een organisatie uit de regio Eemsdelta zijn. Denk aan je collega’s die je nu mist omdat je thuis werkt. Aan je docent die nu fantastisch online lesgeeft. Of aan een familielid dat altijd voor je klaar staat. IVAK hoopt zo op afstand – minstens 1,5 meter; IVAK houdt uiteraard rekening met de richtlijnen van het RIVM – mensen met elkaar in verbinding te kunnen brengen. Door kunst en cultuur als middel in te zetten om elkaar te waarderen. Juist nu!

Back to top button