zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Zes werknemers van Eemshout Prefab hebben hun branchediploma timmerindustrie behaald

Eemshaven – Een diploma halen en fulltime werken, hoe doe je dat? Zes werknemers van Eemshout Prefab weten het antwoord. Thuisstudie, theorie toepassen tijdens het werk en praktijkopdrachten én een flinke dosis doorzettingsvermogen. Naast hun baan als houtskeletbouwer hebben zij alle zes hun branchediploma timmerindustrie gehaald. Dit moest uiteraard gevierd worden tijdens een officiële diploma-uitreiking.

De diploma’s werden uitgereikt door de directeur van Eemshout, Pieter de Boer. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om werknemers de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Voor het bedrijf betekent deze opleiding meer kennis en waarborging van kwaliteit. Eemshout staat hier voor en biedt iedere werknemer de mogelijkheid een branchediploma te halen.

“Ik was werkzaam als kok, maar helemaal horeca-moe geraakt,” vertelt Olaf Wiegers, één van de deelnemers, tijdens de diploma-uitreiking. “Na een omschooltraject kon ik gelijk aan het werk bij Eemshout. Maar je merkt dat je dan toch een theoretische basis mist.” Toen de mogelijkheid kwam om de opleiding te doen stond hij niet gelijk te springen. “Ik heb wel wat moed moeten verzamelen om weer te gaan leren. Je moet er immers ook in je vrije tijd mee aan de slag.” Achteraf is hij heel blij dat hij het gedaan heeft. “Het is me heel erg meegevallen en dit diploma heeft extra waarde juist omdat het me naast mijn fulltimebaan gelukt is.”

Het is een ultieme samenwerking geweest tussen Eemshout Prefab, Stichting Hout dat Werkt en Technopark. Stichting Hout dat Werkt zorgde voor een online platform met de lesstof en theorie-examens. Jorine Rupert van Technopark verzorgde de opzet en begeleiding en bij Eemshout Prefab is er een heus opleidingsteam opgericht, bestaande uit begeleider Silvia Akkerman,leermeester Peter Kremer en productieleider Martin Vogel.

Supertrots is leermeester Peter op ‘zijn jongens’. Af en toe moest hij ze stimuleren maar over het algemeen gaven ze 100% inzet. “Een hele enthousiaste groep die met veel plezier met hun opleiding bezig was. Ik zie het verschil van extra kennis op de werkvloer. En dat is waar wij op hoopten. Echt geweldig dus!” Productieleider Martin Vogel heeft met bewondering gekeken naar de energie die door de werknemers is gestoken in het behalen van de opleiding. Hij vindt het prachtig dat zij nu beloond zijn met een waardevol diploma.

Werkgevers in de timmerindustrie zetten graag een stapje extra voor hun werknemers, ziet Jorine Rupert, opleidingscoach en arbeidsbemiddelaar bij Technopark. “Werkgevers zien in dat ze hun personeel wat moeten bieden op opleidingsgebied. Het is tegenwoordig niet meer één trucje wat ze moeten doen, ze moeten op alle plekken inzetbaar zijn.” En daar is zo’n brancheopleiding perfect voor.

Kevin en Gavin, twee deelnemers, denken er zelfs over na om door te leren. Ze willen zich graag nog verder ontwikkelen binnen de timmerindustrie. En een goed voorbeeld doet goed volgen, want zeven andere collega’s zitten inmiddels ook in de afrondende fase om hun branchediploma te halen. Eemshout heeft straks dus een werkplaats vol met enthousiaste én goed opgeleide werknemers.

Het branchediploma wordt volgens de methode “Industrieel produceren met hout” aangeboden en kan op verschillende niveaus en in verschillende richtingen behaald worden. Zo wordt naast de opleiding houtskeletbouwer, ook onder andere de opleiding montagemedewerker timmerindustrie, machinaal houtbewerker en werkvoorbereider aangeboden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021