Zes Hogelandster zwemmers gehuldigd

Winsum – Op donderdag 4 juli huldigde sport wethouder Karen Hansems zes zwemmers en hun coaches van Stichting de Brug Noord-Groningen. Dit deed ze in de raadzaal van het gemeentehuis in Winsum. Deze zwemmers uit onze gemeente waren zeer succesvol tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2024 en behaalden meerdere medailles.

Wethouder Karen Hansems: “We zijn trots op deze sporters. Ze hebben een mooie prestatie geleverd. Ze zijn stuk voor stuk echte ambassadeurs voor de sport en onze gemeente.” De Special Olympics Nationale Spelen 2024 is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Het evenement vond plaats van 14 tot en met 16 juni in Tilburg en Breda, met meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines.

Stichting De Brug Noord-Groningen
Stichting De Brug organiseert, ontwikkelt en stimuleert sport-, spel- en vrijetijdsactiviteiten voor ruim 100 mensen met een verstandelijke beperking in de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta. De activiteiten zijn verdeeld over beide gemeenten: in Het Hogeland zijn dat Creatief in Uithuizen, sjoelen en darten in Uithuizen en zwemmen in Bedum. De stichting heeft 60 vrijwilligers die deze activiteiten wekelijks of tweewekelijks organiseren.

Back to top button