fbpx
3.9 C
Delfzijl
26 januari 2021 18:12

Zes Groningse woningcorporaties lanceren GroningenHuurt.nl

Appingedam – Zes woningcorporaties uit Groningen bieden een nieuwe website voor woningzoekenden in de regio: groningenhuurt.nl. Op deze site kunnen woningzoekenden snel en eenvoudig zien wat het beschikbare aanbod is van de deelnemende corporaties Acantus, De Delthe, Groninger Huis, SUW, Wierden en Borgen en Woongroep Marenland.

Gezamenlijke aanpak
GroningenHuurt is ontstaan vanuit een prestatieafspraak waarin huurdersorganisaties, gemeenten en corporaties hebben uitgesproken dat er behoefte is aan een gezamenlijk platform. Anita Tijsma, bestuurder van Acantus: “We willen het voor de toekomstige huurder zo gemakkelijk mogelijk maken om een passende woning te vinden. Door alles op één website aan te bieden, wordt het zoeken een stuk simpeler.”

Snel en simpel

Op GroningenHuurt staat al het beschikbare aanbod van de deelnemende woningcorporaties. De corporaties bezitten woningen door de gehele provincie Groningen. Het zoeken van een passende woning kan bijvoorbeeld op plaats of type woning. Het beschikbare aanbod en de verhurende corporatie komen in beeld. De woningzoekende reageert vervolgens via de website van de betreffende corporatie.

Alle woningen
Het ook mogelijk het complete bezit van de corporaties te bekijken op GroningenHuurt. “Deze mogelijkheid bieden we omdat we weten dat veel woningzoekenden hier behoefte aan hebben”, aldus Anita Tijsma. “Al is een woning niet beschikbaar, het is fijn om even snel te kunnen kijken waar huurwoningen staan in een dorp of wijk waar je graag wilt wonen en natuurlijk van welke corporatie die woning is.”

Livegang
Woensdag 21 november is de website groningenhuurt.nl feestelijk gelanceerd door de initiatiefnemers en alle meewerkende partijen zoals huurdersorganisaties en gemeenten.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten