2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:44

Zelfgebreide dekens voor Damster wisselwoning bewoners

Appingedam – In Appingedam zijn woensdagavond zelfgebreide dekens uitgedeeld aan mensen die door de aardbevingen noodgedwongen moesten verhuizen naar tijdelijke woningen.

De dekens zijn gemaakt uit de grote gebreide protestdeken van ruim 500 vierkante meter die voor de zomervakantie door Freek de Jonge werd gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Meer dan 1300 mensen uit alle hoeken van het land droegen een steekje bij aan dit kleurrijke verzet tegen de gaswinning, om de mensen in aardbevingsgebied een hart onder de riem te steken en voor het klimaat.

Groninger ‘breiwilligers’ van het eerste uur hebben de enorme deken verwerkt tot kleinere exemplaren woensdag 13 december werden uitgedeeld aan mensen uit Appingedam, Loppersum en Middelstum. In Appingedam gebeurde bij de wisselwoningen aan de Burgemeester Klauckelaan. Waar Jorien de Lege van Milieudefensie, kunstenares Agnes Bakker de dekens uitreikte. Onder het genot van een warm drankje en een kopje soep werden de dekens in ontvangst genomen door de bewoners van de wisselwoningen. Burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum deelde eerder die middag de eerste dekens uit in zijn gemeente.

“Het is fijn om deze solidariteit hier nog eens aan de Groningers te kunnen laten zien”, zegt Jorien de Lege, campagneleider Energie van Milieudefensie. “Gelukkig zien steeds meer mensen in dat gas meer kapot maakt dan ons lief is. Ruim 60 procent van de Nederlanders wil dat we minder gas gebruiken. We moeten echt snel zorgen dat iedereen kan overstappen op duurzaam koken en stoken, zodat we in de toekomst een behaaglijk warme kerst kunnen vieren die niet ten koste gaat van Groningen en het klimaat.”

Milieudefensie zet zich al jaren in voor een afbouwplan voor de gaswinning en trekt daarin op met talloze organisaties zoals de Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad. In 2016 startte Milieudefensie samen met Breien met Agnes de actie Breien voor Groningen.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten