Delfzijl – Het belooft op zondag 25 oktober spannend te worden welke deelnemers er van door gaan met de eerste prijzen. Het gevarieerde en sterke deelnemersveld zorgt voor een ware sportieve strijd.

“De meeste provinciale toplopers komen naar Delfzijl om de Zeemijlenloop te gaan lopen,” vertelt voorzitter Wildrik Bulthuis van de Zeemijlenloop Delfzijl. “Lokale favorieten als Gerard Vos en Siemon Hinrichs zullen de strijd aangaan met onder meer Barry Brontsema. Ook bij de dames is het geen uitgemaakte zaak. De favorieten komen allemaal en dat maakt het extra leuk voor het publiek. ”

Het gaat sowieso goed met het aantal inschrijvingen. “De voorinschrijving is nog niet geopend en we zitten al op 974 deelnemers,” aldus Bulthuis. “Dat is meer dan vorig jaar. De verwachting is dat het aantal deelnemers van 1200 deelnemers dat de afgelopen editie mee doet, overtroffen gaat worden. Met het aantal bedrijventeams is al een record verbroken. Het aantal staat nu op 65. Ik ben dan ook niet ontevreden. Het geeft aan dat de Zeemijlenloop leeft bij het hardlooppubliek en dat het een vaste plaats in het hardloopprogramma heeft verworven. Voor een loop dat nog maar vier jaar terug is begonnen, is dat geen slecht resultaat.”

“De lopers die komen doen de sport voor het plezier. Dat is het karakter wat wij willen uitstralen. Toplopers worden bij ons niet betaald. Zij worden uitgenodigd en er ligt dus een startbewijs voor ze klaar. Startgeld wordt niet gegeven. Het moet gaan om de sport en niet om het geld.”

Bulthuis benadrukt dat sfeer erg belangrijk is voor het evenement. “Daarom staan er langs het hele parcours muziekbands en zijn er diverse fotografen. Henk de Haan verricht de start en zal daar op zijn bugel het Gronings volkslied spelen. Ik weet wel zeker dat dit voor een mooie sfeer gaat zorgen. De kidsrun staat in het teken van piraten. Er zijn zelfs echte piraten aanwezig die ook mee lopen. Kortom: vertier voor iedereen.”

Bulthuis vraagt ook aandacht voor de samenwerking met Grunn tegen MS. “Ieder jaar kiezen we een goed doel om mee samen te werken. Meestal heeft dat met sport en gezondheid te maken. Daar past Grunn tegen MS perfect in. Deze organisatie haalt geld op en verdeelt dat onder het MS fonds en de MS vereniging. Er wordt heel gericht geld besteed en dat spreekt ons aan. Belangrijk is voor ons dat het kleinschalig en lokaal is. Zo kan je elkaar versterken.”

Advertenties