3.1 C
Delfzijl
7 mei 2021 02:08

Zeehondencentrum start schoonmaak Waddenzeekust na containervervuiling

Lauwersoog – Een aantal van de 270 zeecontainers die overboord geslagen zijn boven Borkum zijn op diverse plaatsen in Nederland aan land gekomen. Sommigen zijn open gegaan en de inhoud ervan is in de Waddenzee en op de kust terecht ge​komen. De dijken zijn bezaaid met plastic en ander afval. Zeehondencentrum Pieterburen i.s.m. Staatsbosheer start daarom morgen een schoonmaakactie om zo veel als mogelijk schade aan de natuur te voorkomen. Zij doen hierbij een dringend beroep op mensen hen te helpen en zich de komende dagen aan te sluiten bij de schoonmaakactie, maar vragen ook de eigenaren van de containers en de rederij hun verantwoordelijkheid te nemen in deze.

De komende dagen zal het Zeehondencentrum de dijken gaan schoonmaken tussen Holwerd en Lauwersoog. Donderdag 3 januari zal er om 10 uur in de ochtend gestart worden met de schoonmaak. Het Zeehondencentrum roept dan ook iedereen op zich bij hen aan te sluiten. Hoe meer mensen zich aansluiten hoe beter en hoe sneller ook op andere plekken begonnen kan worden. Eigen initiatieven worden ook zeker aangemoedigd. Op donderdag 3 januari is het team van het Zeehondencentrum vanaf 10 uur te vinden bij:

-Mariatsjerke in Wierum
-Museum ‘t Fiskerhuske in Paesens/Moddergat
-Kitesurfparking Hoek van de Bant bij haven Lauwersoog

De vertegenwoordigers van het Zeehondencentrum en Staatbosbeheer zijn op de collectepunten zijn aanwezig vanaf 10:00 en vertrekken om 16:00. Het Zeehondencentrum zal dagelijks berichtgeving doen van de ontwikkelingen en de locaties waar hulp het hardste nodig is.

Het Zeehondencentrum Pieterburen doet een beroep op de betrokken bedrijven (eigenaren van containers en de rederij van het containerschip) om hun verantwoordelijkheid te nemen in deze kwestie. Hulp in ieder vorm is op dit moment nodig om verdere en ernstige schade aan de natuur te voorkomen. Op zaterdag 5 januari is er tevens een speciale clean up expeditie naar het Rif, deze was al gepland maar komt op dit moment zeer gelegen.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten