fbpx
5.5 C
Delfzijl
woensdag 13 november 2019
Home Sport Zaterdag 29 juni sportmiddag op Cruyff court Bedum

Zaterdag 29 juni sportmiddag op Cruyff court Bedum

Bedum – Op zaterdag 29 juni organiseren enkele jongeren uit Bedum, onder de naam Heroes of the Cruyff Court, een leuke sportmiddag op onze Cruyff Court: het Arjen Robbenveld. De jeugd vanaf 7 t/m 16 jaar kan zich vermaken met de Voorrondes van het NK Stoepranden 2019, een Stormbaan en Archery Attack. De activiteiten zijn gratis en duren van 13.00 tot 16.00 uur.

Voorrondes NK Stoepranden:
Jantje Beton organiseert in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden! In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden. Met als hoogtepunt de landelijke finale op 22 september in Amersfoort. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden! Om het stoepranden weer op de kaart te zetten (en om jong en oud in beweging te krijgen!) wordt dit jaar voor de vierdeĀ  keer het NK Stoepranden gehouden. Het is de eerste keer dat er ook voorrondes in Bedum gehouden worden.

Wat is Archery Attack:
Archery Attack is een van de nieuwste teamsporten in Nederland. Het is een soort paintball, maar dan zonder kogels en blauwe vlekken. Je strijdt namelijk met boog en pijlen. De pijlen zijn LARP-pijlen met een zachte rubber punt. Je gaat strijden in teams. Je moet je tegenstanders dus met de pijlen raken en jezelf goed verstoppen om zelf niet geraakt te worden.

Organisatie:
De jongeren (de Heroes) die deze activiteiten organiseren, worden hierin begeleid door Sportcoach Rick Abbas van het Huis voor Sport Groningen en buurtwerkster Nicole Hoofs van Mensenwerk Hogeland. De sportmiddag wordt (financieel) mogelijk gemaakt door het Heroes of the Cruyff Court project van de Cruyff Foundation.

Advertenties
Advertenties