Zaterdag 24 augustus jaarmarkt Bierum

Bierum – Komende zaterdag 24 augustus is er weer de gezelligste jaarmarkt van het Noorden op een unieke locatie in Bierum. Vanaf 10:00 uur begint de markt op de Borgsingel en de Bakkerstaat, meer dan 40 kramen staan hier verdeeld langs de weg. Kinderen mogen gratis gebruik maken van een mooie trein welke een rondje maakt op het plein.

Op deze dag kan het publiek al wandelend door de oude boomgaard van De Luingahof, genieten van de nieuwe oogst en de vele kramen met verschillende kunstenaars uit de regio. Daarnaast is er onder andere brocante, kleding, huisgemaakte chocola en zijn de pomologen aanwezig voor het determineren van het meegebrachte fruit. Voor de kinderen is er kinderschmink en een luchtkussen. In de theeschenkerij zorgt prachtige muziek voor Franse sferen op het terras onder de oude fruitbomen. De nieuwe oogst zomerappels en Reine Victoria-pruimen zijn volop verkrijgbaar in de boerderijwinkel van De Luingahof.

Tijdens de Jaarmarkt is er live-muziek op het terras bij de bakkerij van Olinga. Dit jaar zullen naast duo “Brood en Spelen” ook duo “Jansse en Jansse” hun muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. En natuurlijk is de winkel open met lekkere versgebakken producten.

Zoals inmiddels bij velen bekend houdt Soroptimistclub “de Eemsmond” haar jaarlijkse boekenmarkt tijdens de jaarmarkt in Bierum. Na heel veel jaren op dezelfde plek moet de boekenmarkt dit jaar uitwijken naar een andere locatie er schuin tegenover, namelijk bij de Bierumer School, Hereweg 12 van 10.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 10:00 uur is er een Horecaplein bij de Kerk met terras, eettentjes en een bar.  Vanaf 14:00 uur is er live-muziek van El Jackson (Erik en Lottie). Tussen door draait Martin Franken veelal bekende nummers vanaf zijn draaitafel. Martin, natuurlijk een oude bekende in het dorp en omstreken, zal met zijn altijd lekkere hits de dansvloer vol krijgen en houden.   ’s Avonds vanaf 21:00 staan duo Van Geeft ‘M op het podium. ZEER bekent van de Pinsterfeesten in Het Lokaal.

PARKEREN: De meeste ruimte voor parkeren is Bierum vanaf Losdorp/Spijk binnen te rijden. Bij Luingaborg en Oude Wijkbeheer terrein is genoeg ruimte. Tevens is er parkeergelegenheid aan de Bredeweg (schuurfeestterrein).

Back to top button