fbpx
zaterdag 04 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Zachter weer op komst

Nederland – Het kille maartweer is bijna voorbij en volgende week lijkt het eindelijk wat meer op lente! Woensdag en donderdag kan het, vooral in het zuidoosten, plaatselijk 15 graden worden. Zonnige perioden maken het daarbij voor het gevoel lenteachtig. Vrijdag neemt de kans op regen toe, maar het blijft vrij zacht.

Vanaf dinsdag komt de temperatuur weer in de dubbele cijfers uit en woensdag en donderdag wordt het op de meeste plaatsen 10-14 graden. In het zuidoosten kan het 15 graden worden. Hoe warm het precies wordt, hangt af van de hoeveelheid zon. Stralend zonnig wordt het namelijk waarschijnlijk niet: het weerbeeld laat zonnige perioden en wolkenvelden zien. Overheerst de bewolking, dan valt de temperatuur een paar graden lager uit. Ook in dat scenario is het duidelijk zachter dan vorige week.

Hoewel het overdag een stuk zachter wordt dan we van de afgelopen tijd gewend zijn, is het in de vroege ochtend nog steeds behoorlijk fris met temperaturen tussen 0 en 5 graden. Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline: “Bij dit weer heb je echt verschillende laagjes kleding nodig. In de vroege ochtend wil je nog lekker warm aangekleed zijn. ’s Middags kan er dan een laagje uit. Als het niet al te hard waait en de zon schijnt volop, dan volstaat zelfs een T-shirt!”

Houdt het lenteachtige weer aan?
Zoals het er nu naar uitziet neemt vrijdag de kans op regen toe. Echt wisselvallig met flink wat buien wordt het daarbij niet en de middagtemperatuur blijft tussen 10 en 15 graden. Het koude en bewolkte weer keert voorlopig dus niet terug.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer