4.7 C
Delfzijl
27 februari 2021 22:31

Zachte omstandigheden voor deelnemers wintereditie Fivelstadtocht

Appingedam – Met vijfhonderd wandelaars was de eerste editie uitverkocht en alle deelnemers hebben van start tot finish genoten in het voormalig Fivelingo gebied.
De organisatie kreeg veel lof over de uitgezette route in combinatie met de uitstekende facilitaire voorzieningen onderweg in alle doorkomst plaatsen. Veel historisch en cultureel besef was ook verwerkt in deze wintereditie van de Fivelstadtocht met gevoel voor details en extra informatie na te lezen op de verstrekte startkaart.

Winterfris maar droog vertrokken de enthousiaste wandelaars in westelijke richting vanuit Appingedam naar Wirdum en over het terrein van de borg Rusthoven. Via Eenum, Zeerijp en Leermens liepen de deelnemers vanaf Oosterwijtwerd weer gezamenlijk naar Krewerd dat geheel met vlaggetjes was versierd. In het nieuwe dorpshuis Kredo was het een eigen dorpsmuzikant die de toch al gezellige wandel bijeenkomst nog wat extra cachet mee gaf. Het laatste stuk moest nog wel even vol tegen aanwakkerende koude wind in worden gelopen maar met een lekker kruidenbittertje ter hoogte van Jukwerd kwamen alle wandelaars opgewekt over de finish.

De wandelaars en organisatie kijken terug op een geslaagde dag en verheugen zich alweer op de reguliere Fivelstadtocht die traditioneel wordt gehouden op de zaterdag van het landelijk monumentenweekend in september.

Opgaven voor de Fivelstadtocht van acht september aanstaande kan vanaf 1 maart 2018 en uitsluitend via de website www.fivelstadtocht.nl

Volg ons op

10,928FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten