fbpx
woensdag 08 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Yousef ontvangt diploma voor deelname aan de VoorleesExpress in Appingedam

Appingedam – Afgelopen zomer ging de VoorleesExpress van start in de gemeente Appingedam. Dankzij dit programma worden jonge kinderen wekelijks thuis voorgelezen. Voorlezen helpt bij de taalontwikkeling én is ook nog eens heel gezellig. Op dit moment zijn vijf Damster gezinnen gekoppeld aan een gecertificeerde vrijwilliger die twintig weken lang bij het gezin thuis komt voorlezen.

Diploma-uitreiking
Op woensdagmiddag werd het eerste gezin dat deel heeft genomen aan de VoorleesExpress in Appingedam in het zonnetje gezet. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst reikte burgemeester Anno Wietze Hiemstra het diploma uit aan Yousef, die maar liefst twintig weken lang wekelijks is voorgelezen.

Cadeau
In andere delen van Nederland is de VoorleesExpress al jaren een succes. Ook in Delfzijl, waar dit project vorig jaar van start ging, zijn de ervaringen en resultaten erg positief. Belangrijk onderdeel van het traject is dat de ouders gestimuleerd worden om na de voorleesperiode hun kinderen te blijven voorlezen en vooral enthousiast blijven over taal en boeken. Als extra stimulans zijn de deelnemende gezinnen de afgelopen weken door de voorleesvrijwilligers verrast met een Sinterklaascadeau: een boek!

Biblionet Groningen
Biblionet Groningen voert de VoorleesExpress uit en heeft dit project opgenomen in haar aanbod van dienstverlening voor alle gemeenten in de provincie Groningen. Het werven en scholen van de voorleesvrijwilligers is eveneens in handen van Biblionet Groningen. Iedereen die belangstelling heeft om gedurende 20 weken gekoppeld te worden aan een gezin om daar voor te lezen en op een stimulerende manier met taal bezig te zijn kan zich melden bij de bibliotheek in Delfzijl of Appingedam.

Samenwerking
Begin deze week ondertekende Biblionet Groningen met het Noorderpoort locatie Appingedam een samenwerkingsovereenkomst waarbij 2e-jaars studenten ingezet worden als voorleesvrijwilliger voor de VoorleesExpress in Appingedam en Delfzijl.

Daarnaast werkt de VoorleesExpress voor wat betreft de toeleiding van gezinnen samen met onder meer basisscholen, instellingen voor kinderopvang, welzijnsorganisaties, het consultatiebureau en het inburgeringsloket in de gemeente Appingedam.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,330VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer