Workshops en lezing in Zilverkamer

Appingedam – Kunstschilder Theo Leijdekkers uit Pieterburen geeft de komende weken twee tweedaagse schildercursussen en een lezing over zijn leven en werk in de Groninger Zilverkamer. Daar exposeert hij nog tot 7 december zijn “Tuinen van Verf.”

Wie de prachtige bloemen en tuinen van Theo Leijdekkers heeft bewonderd en de resultaten van de fotowedstrijd heeft gezien, wordt bijna jaloers. Wie meer van Theo’s aanpak en vaardigheden wil opsteken, kan de komende weken terecht op één van zijn twee workshops in de Groninger Zilverkamer. Beide workshops duren twee dagen. De eerste wordt gegeven op vrijdag 20 en zaterdag 21 september. De tweede op vrijdag 8 en zaterdag 9 november. De sessies beginnen om 10 uur ’s ochtends en stoppen rond 16 uur. Materialen zijn beschikbaar en de lunch is inclusief. De workshops zijn zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. De Groninger Zilverkamer speelt met de workshops graag in op de toenemende belangstelling voor het schilderen als hobby.

Lezing
Dinsdag 15 oktober om 19.30 uur geeft Theo Leijdekkers in de Groninger Zilverkamer een lezing over zichzelf, zijn drijfveren, zijn werk en zijn werkwijze. Bij de normale toegangsprijs van de Zilverkamer, die ook geldt voor deze causerie, is deze avond de koffie inbegrepen. 

Belangstellenden voor de workshops en/of de lezing kunnen zich opgeven bij de conservatrice van de Groninger Zilverkamer, mevr. Herma Grimmius, tel. 06-26588992.

Back to top button