fbpx
22.3 C
Delfzijl
dinsdag 11 augustus 2020
Home Algemeen Wordt Anne-Wil Brontsema uit Zeerijp de Miss Boerin 2018?

Wordt Anne-Wil Brontsema uit Zeerijp de Miss Boerin 2018?

Zeerijp – Anne-Wil Brontsema uit Zeerijp zal op zaterdag 3 maart de provincie Groningen vertegenwoordigen tijdens de Miss Boerin Verkiezing 2018. Tijdens de vijfde editie van de Miss Boerin Verkiezing strijden tien kandidaten uit alle hoeken van Nederland om felbegeerde titel. Voor de gene die niet bij de verzieking aanwezig kunnen zijn is er een mogelijkheid om een stem uit te brengen via Facebook in de categorie Miss Social: Stemmen kan via deze link https://goo.gl/pMKtoZ

Een ieder van hen kwalificeerde zich hiervoor door allereerst een plekje te bemachtigen op de Boerinnen Kalender. De lange verwachte Boeren Kalender gaat er in 2019 ook komen en de organisatie belooft tijdens de missverkiezing alvast een voorproefje.

Sinds 2011 geven jaarlijks honderden plattelandsvrouwen zich op voor deze agrarische pin-up kalender. Uit deze grote hoeveelheid aanmeldingen wordt uiteindelijk een selectie van 15 boerinnen op de kalender geportretteerd. De Miss Boerin Verkiezing wijst vervolgens uit wie van hen een jaar lang als Miss Boerin door het leven gaat. Net als voorgaande jaren tellen zowel de stemmen van het aanwezige publiek als die van de jury mee in deze strijd. “Ten opzichte van vorig jaar gaat er echter wel een aantal dingen veranderen” vertelt event manager Fabienne Hilhorst enthousiast. Zo worden er dit jaar bijvoorbeeld drie verschillende prijzen uitgereikt.

De titel Miss Boerin blijft net als voorgaande jaren de hoofdprijs. Dit jaar worden er echter separate prijzen uitgereikt voor Miss Social en Miss Agro. Laatstgenoemde wordt een jaar lang ambassadrice van Team Agro; de stichting die eind vorig jaar door minister Schouten werd geprezen voor hun initiatief de agrarische sector te promoten. Een streven dat volledig strookt met het doel dat Stef Bloo gesteld heeft voor zijn Boerinnen Kalender en Miss Boerin Verkiezing. Miss Social is in het leven geroepen door de populariteit van de kalender en haar modellen op social media. Via deze kanalen krijgen de kandidaten bovendien een kans om stemmen te werven en zichzelf te promoten.

De tien kandidaten zullen in drie ronden gaan strijden om de prijzen. In de eerste ronde laten zij zien hoe sexy een overall kan zijn. Dan volgt een ronde waarin zij de outfit dragen waarmee zij op de kalender staan afgebeeld. In plaats van de agrarische kennisquiz kunnen de boerinnen dit jaar tijdens deze ronde voor het eerst hun kans grijpen om de agrarische sector op geheel eigen wijze te promoten of ergens aandacht voor te vragen. Een belangrijk onderdeel voor met name het oordeel van het jurylid dat Team Agro vertegenwoordigt. Voor de laatste catwalk ronde kiezen de kandidaten traditiegetrouw een avondjurk naar eigen keuze, waarna de stemmen uitgebracht en geteld worden.

Het jurypanel is zorgvuldig samengesteld door de organisatie. Zo is de afgevaardigde van Team Agro met name benieuwd naar de authenticiteit van de boerinnen en de kans die zij aangrijpen om de sector positief te belichten. Fotomodel Meike Brinkman let vooral op de catwalk presentatie en interactie met het publiek, terwijl titeldrager Ellen het totaalpakket beoordeelt voordat zij haar kroon aan de Miss Boerin voor 2018 afdraagt. De verborgen schoonheden van het Nederlandse platteland maken kans op diverse prijzen, zoals weekendjes weg in binnen- of buitenland en een photoshoot met Eline Bon, fotografe van de kalender.

De verkiezing vindt op 3 maart a.s. plaats bij Manege ’t Ruiterkamp te Bathmen. Meer informatie is te vinden op www.missboerin.nl

loading...