Oorzaak gaslucht in appartementencomplex Jan Leugsstraat in Appingedam gevonden; weggegooide gasflesjes met butaangas zorgen voor ontruiming

Appingedam – Aan de Jan Leugsstraat in Appingedam is vrijdagmiddag een appartementencomplex enige tijd ontruimd geweest nadat er een gaslucht werd geroken. Een bewoner merkte de gaslucht even na half drie op en belde met Enexis om dit te melden, deze heeft op haar beurt de brandweer ingeschakeld.

De brandweer van Appingedam was op training waarop de brandweer van Delfzijl werd opgeroepen en met spoed ter plaatse kwam. Binnen werd daadwerkelijk gas gemeten waarna de ontruiming startte. Het gebied werd ruim afgezet en de brandweer deed nader onderzoek om de oorzaak van de gaslucht te achterhalen, hierbij is een tweede tankautospuit uit Siddeburen opgeroepen om te assisteren. Het was nodig om enkele deuren open te breken in het pand om uit te sluiten of iedereen uit hun woning was.

Na enige tijd werd de oorzaak van de gaslucht ontdekt in een prullenbak, hier langen enkele gasflesjes voor butaangas. Een bewoner was aan het solderen geweest en had het gasflesje, die volgens de bewoner leeg was, weggegooid in de prullenbak. Het bleek dat deze nog wat gas lekte en dus de oorzaak was. De bewoners konden na enige tijd weer terug naar hun woning.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”3068″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]
Back to top button