Woningeigenaren Loppersum met leeftijd van 57 jaar en ouder kunnen overwaarde woningen ‘verzilveren’ en hun woningen verbeteren

Loppersum – De gemeenteraad van Loppersum heeft, in de digitale raadsvergadering van 20 april 2020, 1 miljoen beschikbaar gesteld voor zogenaamde ‘verzilverleningen’. De verzilverlening maakt het voor huiseigenaren vanaf 57 jaar mogelijk om tegen lage kosten de eigen woning te verbeteren, levensloopbestendig te maken of te verduurzamen.

Langer zelfstandig en comfortabel thuis wonen
Met een verzilverlening kunnen woningeigenaren hun woning naar wens aanpassen zodat zij langer zelfstandig en comfortabel thuis kunnen wonen. De verzilverlening is een hypotheek waarmee woningeigenaren de overwaarde van hun woning kunnen opnemen (ofwel verzilveren). Woningeigenaren betalen tijdens de looptijd geen rente en lossen niets af. Pas na verkoop van de woning of bij overlijden van de langstlevende schuldenaar wordt de lening afgelost. Inwoners kunnen tot maximaal  €50.000 lenen. De lening zal worden verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn).

Wethouder Pier Prins: ‘We vinden het belangrijk dat woningeigenaren hun woningen kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld energiezuiniger maken en aanpassen zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Dit kan niet iedereen zomaar betalen. Oudere woningeigenaren komen bovendien niet altijd in aanmerking voor een lening. Om het voor deze mensen toch mogelijk te maken langer veilig thuis te blijven wonen, willen we hen de Verzilverlening aanbieden. Met de verzilverlening kunnen we tenminste 50 woningen aanpakken. Zodra een lening wordt afgelost komt het geld weer terug in het fonds. Dit kan dan weer beschikbaar worden gesteld voor nieuwe leningen.’

Aanvragen vanaf 21 april
De verzilverlening is vanaf 21 april 2020 beschikbaar. Woningeigenaren uit de gemeente Loppersum kunnen een aanvraag doen voor de verzilverlening via loppersum.nl/verzilverlening.

Back to top button