Woldendorp heeft weer een Dörpswinkel

Woldendorp – De inwoners van Woldendorp en omstreken hebben weer een dorpswinkel. Deze werd donderdagochtend officieel geopend door wethouder Jan Menninga. Sinds bekend werd dat de familie Bouma wilde stoppen met de dorpssupermarkt Troefmarkt zou de enige winkel in het dorp verdwijnen. De inwoners hebben de schouders eronder gezet en de coöperatie Woldendorp e.o. opgericht en alles in het werk gesteld om het pand te kopen en een supermarkt voor het dorp te behouden.

Voorbereiding koste bijna anderhalf jaar
De overname van het pand heeft bijna anderhalf jaar geduurd. Inwoners van Woldendorp en omstreken konden voor een bedrag tussen de honderd en duizend euro een beetje supermarktbaas worden. Ze werden dan mede-eigenaar van de coöperatieve Dörpswinkel Woldendorp e.o. De stichting gaat de winkel beheren en verhuren.

De aankoopsom voor het winkelpand was rond de 175.000 euro, maar voor de verbouwing, het vervangen van de koel- en vriesvitrines en honderd zonnepanelen op het dak liep de begroting op tot bijna een half miljoen euro. Dat bedrag werd mede door bijdragen van de gemeente en fondsen opgehoest. De Dagbesteding van Wilhelmina blijft in de winkel actief. Mensen met een verstandelijke beperking runnen de winkel nu voor een belangrijk deel. En ook de Steunstee, die gehuurd wordt door de gemeente, blijft in de winkel bestaan.

Dertig actieve vrijwilligers
De winkel wordt inmiddels ondersteund door dertig vrijwilligers. Deze leden/mede-eigenaren krijgen straks jaarlijks een rente van 4% in de vorm van een tegoed die besteed kan worden in de Dörpswinkel.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2963″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button