fbpx
31.9 C
Delfzijl
dinsdag 11 augustus 2020
Home Weer en natuur Woensdag lichte sneeuwval vanuit het zuiden

Woensdag lichte sneeuwval vanuit het zuiden

Nederland – Wie woensdag de weg op gaat moet rekening houden met sneeuwval. Een neerslaggebied breidt zich vanaf morgenochtend langzaam over het land uit. In het zuiden valt de meeste sneeuw en kan een sneeuwdek van 2 tot lokaal 5 cm ontstaan. Vanochtend komt lokale gladheid voor. Door bevriezing van natte wegen kunnen automobilisten tot na de ochtendspits hinder ondervinden.

Het neerslaggebied dat ons morgen een wit landschap bezorgt ligt momenteel boven het westen van Frankrijk en komt langzaam dichterbij. In Parijs gaat het vanavond sneeuwen en daar kan een pak van 5 tot 8 cm vallen. Rond middernacht volgt in het zuiden en westen van België sneeuw. Ook in Zeeland kan het aan het begin van de nacht een beetje sneeuwen. Omdat de temperatuur rond 2 graden ligt zal de eerste sneeuw smelten. De komende avondspits zal dus niet te maken krijgen met gladheid.

Sneeuw langzaam dichterbij
Later op de avond en komende nacht kan het glad worden door bevriezing en vanuit het zuiden neemt de kans op sneeuwval toe. Tijdens de ochtendspits is in het zuidwesten en uiterste zuiden sprake van lichte sneeuwval. In Zeeland valt waarschijnlijk natte sneeuw. De sneeuwzone breidt zich gedurende de ochtend langzaam noordwaarts uit. Toch zal het tot ver in de middag duren voordat het in het noorden begint te sneeuwen.

In het zuiden kan 2 tot lokaal 5 cm sneeuw vallen. Verder naar het noordoosten neemt de hoeveelheid sneeuw af en valt waarschijnlijk 1-3 cm. Tijdens sneeuwval ligt de temperatuur rond het vriespunt. In het zuidwesten en zuiden gaat de sneeuw geleidelijk over in natte sneeuw en komt de temperatuur op 1-2 graden boven nul uit. Daardoor wordt het sneeuwdek erg papperig.

In de nacht naar donderdag klaart het vanuit het zuidwesten op en trekt de sneeuwzone weg. De temperatuur daalt flink. Met -2 tot -4 graden wordt het waarschijnlijk de koudste nacht van de week.

Overdag dooi
Donderdag is het langere tijd droog. In de avond en in de nacht naar vrijdag kan het opnieuw sneeuwen. Ook in het weekend zit er wat sneeuw in de verwachting, dus van de gladheid zijn we voorlopig niet verlost. Ondanks de sneeuw en vorst in de nacht wordt het niet heel winters. Vrijdag stijgt de temperatuur naar 3 tot 5 graden en zal de meeste sneeuw smelten. Ook in het weekend is het overdag ruim boven nul en daarmee is het niet zo koud als vorige week.

loading...