woensdag 29 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Wmo Adviesraad Delfzijl zoekt nieuwe leden

spot_img

Delfzijl – Voelt u zich betrokken bij uw wijk of buurt? Heeft u zicht op zaken als wonen, welzijn en zorg in de gemeente Delfzijl? En kunt u daarnaast goed samenwerken? Dan bent u misschien degene die wij zoeken.

Wat is de Wmo?
Met de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo) wil de regering bevorderen, dat zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en meedoen in de samenleving. Gemeenten hebben in deze nieuwe Wmo een bredere verantwoordelijkheid gekregen voor de deelneming van mensen met een beperking of psychische problematiek aan het maatschappelijke verkeer (participatie), het bieden van passende ondersteuning waarmee mensen in staat zijn tot het uitvoeren van de noodzakelijke algemene dagelijkse levensverrichtingen en het voeren van een gestructureerd huishouden (zelfredzaamheid).

Wat doet de Adviesraad?
De Wmo Adviesraad adviseert het college van B en W van Delfzijl gevraagd en ongevraagd over de uitvoering van het Wmo beleid. Deze raad bestaat uit inwoners uit de gemeente Delfzijl die samen beoordelen of de uitvoering van de Wmo op de juiste wijze plaatsvindt. Zij doen dit vrijwillig en op persoonlijke titel. Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar. De Wmo Adviesraad vergadert maandelijks op een vrijdagmorgen.

Reageren
De Wmo Adviesraad zoekt nieuwe leden. De zittingstermijn van een aantal leden loopt binnenkort af. Wilt u de Wmo Adviesraad versterken? Dan nodigen wij u uit om binnen twee weken na verschijningsdatum van deze oproep te reageren. Gezien de huidige samenstelling van de Wmo Adviesraad worden mannen nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Mail uw brief met motivatie en uw CV naar wmoadviesraad@delfzijl.nl of stuur deze naar de Wmo Adviesraad Delfzijl, mevrouw A. Feijen, postbus 20000, 9930 PA Delfzijl.

Meer informatie
Meer informatie over de Wmo Adviesraad vindt u op onze pagina over de WMO Adviesraad. Voor meer informatie over de vacatures kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Wmo Adviesraad, de heer Th.J. Pastoor via telefoonnummer (0596) 59 20 60.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten