15.1 C
Delfzijl
dinsdag 21 mei 2019
Home Sport Wisselend succes Damster boksers in Winschoten

Wisselend succes Damster boksers in Winschoten

Winschoten – Afgelopen zaterdag werd er door bokscentrum BOWI in Winschoten voor het eerst sinds 30 jaar weer een boksgala georganiseerd. Voor ruim 400 man publiek betraden maar liefst 7 boksers namens boksvereniging Appingedam de ring.

Als eerste moesten Nick Bijholt en Dylano Remerie, beide van boksvereniging Appingedam, in de jeugdklasse een demopartij tegen elkaar boksen. De jonge boksers lieten het publiek een technisch uitstekende demonstratie zien.

Corné de Bruijn bokste in zijn debuutpartij tegen Fabio Vos uit Assen. Corné zette meteen de aanval in maar was soms iets te onstuimig waar Fabio Vos gebruik van maakte en counterde. Corné moest in deze leerzame partij met een RSC uitslag de winst afgeven aan de Assenaar.

Jeremy Hendriks betrad de ring om het op te nemen tegen de Leeuwarder bokser Safar. Jeremy was technisch zeker niet de mindere bokser maar kwam niet in zijn ritme. Safar koos vaker de aanval en wist zo een puntenvoorsprong op te bouwen. Safar werd dan ook tot winnaar uitgeroepen.

Sorab Roustay nam het op tegen Meindersma van de Waldhoek. Beide boksers lieten zien over talent te beschikken en zetten een prachtige technische partij neer. Meindersma wist een klein puntenverschil op te bouwen en werd met een uitslag van 2-1 winnaar. Sorab liet zien over veel talent te beschikken en we zullen zeker nog veel van hem horen.

Jesse Kramer kwam tussen de touwen om het op te nemen tegen van der Veen uit Groningen. Jesse bokste zeer bekeken en wist met een rechtse cross zijn tegenstander al in de eerste ronde naar het canvas te zenden. Van der Veen herstelde niet binnen de 8 tellen en Jesse werd hierdoor winnaar door KO in de 1e ronde.

Als laatste  bokser namens Appingedam stond in het superzwaargewicht Maurus Paulus paraat om het op te nemen tegen de Duitser Fischer uit Leer. Fischer koos de aanval maar Maurus wist steeds goed weg te draaien en te scoren. In de 2e ronde kwam Maurus nog hard door waardoor de Duitser 8 tellen rust moest incasseren. Maurus werd in deze partij met een duidelijk verschil van 3-0 tot winnaar uitgeroepen.

Al met al een prachtige boksavond waarbij de Damster boksers hebben gewonnen en geleerd.

Advertenties
Advertenties