16.2 C
Delfzijl
woensdag 22 mei 2019
Home Agenda tips WinterWelVaart Appingedam met straattheater en ijsbaan achter de Nicolaïkerk

WinterWelVaart Appingedam met straattheater en ijsbaan achter de Nicolaïkerk

Appingedam – De oude binnenstad van Appingedam vormt zaterdag 8 december van 11.00 tot 19.00 uur het decor voor de manifestatie WinterWelVaart Appingedam. Een keur van het varend erfgoed van Groningen zal die dag aan de kade aanleggen.

Rondom de kerk is een kerstmarkt maar een die net even anders is. Behalve kerstartikelen zijn en enkele workshops, hapjes en drankjes. Achter de kerk komt een kunstijsbaan van honderd vierkante meter. Deze is ook zondag nog open. In de Nicolaïkerk is een expositie van jonge kunstenaars.

Er is veel muziek tijdens Winterwelvaart. In de muziekkoepel achter de kerk, bij Paviljoen Overdiep, Albert Heyn, café De Doofpot en aan boord van de Jade worden optredens verzorgd.

Het muziekprogramma is van 12.00 tot 19.00 uur. In het centrum loopt een dweilorkest. Opgetreden wordt door Vandestraat, Popkoor Ripa, Glögg, De zingende Siepels, Armstrong’s Patent, Tamar Tanasale, Winterwelvaarttroubadour Timo de Jong, Stuart Pendrill, Lisa Ploeger, Brood & Spelen,en Crazy Tones. Nyk de Vries vertelt zijn prachtige winterverhalen aan boord van de Jade. Een draaiorgel speelt met kerstmuziek.

Aan boord van de Paap van Scoutinggroep Fivel kunnen de kinderen geschminkt worden en kerstknutsels maken. De beste snertkoker, Christiaan Boomker en Max Hoekzema zorgen voor een lekker bakje snert en een broodje braadworst op houtvuur bereid. Theaterpret met Petra Drouve: twee kerstengelen die de vredesboodschap verkondigen.

Theaterbureau Eelske Medde komt het evenement opvrolijken met the Dickens familie.  Zij nodigen het publiek uit om gekleed te komen in Dickens stijl waarmee een prijs in is te winnen. Vanaf 17.00 uur zijn er achter de kerk modeflitsen. Voor de allerkleinsten komen bezoek van Anna en Elsa, twee prinsessen uit Frozen naar Appingedam.

De dag wordt na 19.00 uur afgesloten in Café de Doofpot met optredens vanaf 19.00 uur door de band VanDeStraat en Sander Metz ( Duo van Geeft ’m). Op 9 december komt het duo El Jackson optreden vanaf 14.00 uur in Café de Doofpot en kan er nog volop geschaatst worden van 11.00-16. 30 uur.

Advertenties

Advertenties