23.1 C
Delfzijl
9 mei 2021 22:07

Wintertijd begint grijs en nat

Nederland – Zaterdagnacht om 3:00 wordt de klok een uur teruggezet en daarmee gaat de wintertijd van start. Bij de start van de wintertijd wordt het grijs en nat. Bovendien kan het aan de kust flink waaien. Daarmee laat het weer zich van een herfstachtige kant zien. Na het weekend blijft het wisselvallig met een stevige wind.

In de nacht 24 op 25 oktober gaat de klok een uur terug en daarmee kunnen we een uurtje langer slapen. Bij het verzetten van de klok begint het langs de westkust te regenen en daarna volt op meer plaatsen regen. Zondag overdag is het grijs en nat. Ook is het erg zacht, waardoor het verre van winter lijkt met het ingaan van de wintertijd. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en er zijn perioden met regen. Bovendien waait het stevig door en het wordt een graad of 13.

Komende week wisselvallig
Aan het begin van de komende week is het vaak droog met af en toe zon. Er komen wel enkele buien voor. De temperatuur schommelt rond 13 graden en daarmee is het enkele graden kouder dan de dagen ervoor, maar zeer normaal voor de tijd van het jaar. Vanaf woensdag neemt de kans op buien toe en wordt het een stuk wisselvalliger. De temperatuur stijgt geleidelijk en tegen het weekend wordt het regionaal 15 graden. Er staat een stevige zuidwestenwind en daardoor kan het wat kouder aanvoelen. In de kustgebieden kan het dan krachtig waaien.

Afschaffen wintertijd?
Vorig jaar pleitte Weeronline voor het permanent verzetten van de klok met een half uur, tussen de zomer- en wintertijd in. De klok een half uur verzetten brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals minder files en ongelukken in de avondspits. Bovendien sluit het beter aan bij ons slaapritme. Meer over dit initiatief en de voor- en nadelen is te lezen in dit artikel: https://weeronline.nl/nieuws/klok-een-half-uur-verzetten/

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten