Winter Wonderland bie Bloemen en Planten Centrum “Bie de Jongens”

Spijk – Woensdag 1 december is het zover, dan gaat Winterwonderland Spijk van start van 13:00 uur tot 17:00 uur bij bloemen- en plantencentrum Bie de Jongens . “Het idee is van Ron”, gebaart Klaas Jan lachend naar zijn partner. “Het is weer eens iets anders dan een kerstshow of kerstfair”. “Dit zes-kantige gebouw heeft al een sprookjesachtige sfeer”, legt Ron uit. “Het is geen monument ,maar het is wel een beeldbepalend gebouw. Het plein achter de zaak toveren we om tot een sfeervol bos met kraampjes. Een sneeuwmachine zorgt voor sneeuw. En er is een après skihut voor hapjes en drankjes “.

Het bloemen- en plantencentrum van Moesker en Machielse verhuisde in april van dit jaar van een kleine locatie aan de Hoofdweg naar dit voormalige schoolgebouw. Hier is meer ruimte voor activiteiten. En ook creatief kunnen de twee ondernemers zich beter uitleven.

Via een tunnel van houten bogen, aangekleed met kerstgroen en veel lichtjes, wordt het publiek Winter Wonderland binnen geleid. In de verduisterde bloemenwinkel wordt het assortiment beschenen door  windlichten.

Goud en Charles Dickens
Naast de natuurlijke kerst arrangementen, bomen en boeketten is er een groot aanbod van accessoires. “Deze worden steeds belangrijker. Wij hebben bijvoorbeeld poppen van Charles Dickens. En veel potterie. Zwart is de favoriete kleur. Maar ook bling bling en goud zijn gewild.”

De verkoop van de Nordmann kerstbomen -verkrijgbaar tot zes meter hoog – is al gestart op 12 november. En op 1 december, start primaire middag ,zal de Kerstman vergezeld door een nostalgisch orgel het officiële startsein voor Winter Wonderland geven. Deze start om 14:00 uur tot 17:00 uur.

Winter Wonderland is ook op twee zondagen geopend, omdat ‘Bie de Jongens’ daar veel vraag naar krijgen. DJ Julian en Koen, bekend van Wedding Heroes, brengen op zondag 12 december kerstmuziek. En op zondag 19 december staat het bekende duo Lucas en Gea op het programma.

Rondritten arrenslee   
Van 16 tot en met 18 december zijn er de sfeervolle Candlelight middagen tot 17:00 uur. “Dat zijn extra sfeervolle dagen met binnen nog meer kaarslicht en buiten vuurkorven. Op 17 december spelen leden van muziekvereniging CBS onder de bijna zeven meter hoge kerstboom kerstliederen. En op 18 december maakt een nostalgische arrenslee met paarden rondritjes door het dorp. Onze klanten kunnen dan een rondrit maken”.

Winter Wonderland is dagelijks geopend van 8:30 uur tot 17:00 uur. In Spijk en omgeving wordt al lang naar het evenement uitgekeken. Het aftellen is voor veel mensen begonnen.

Voor meer info: www.biedejongens.nl

Back to top button