10.4 C
Delfzijl
dinsdag 17 september 2019
Home Sport Winst voor Neptunus roeiers

Winst voor Neptunus roeiers

Amsterdam – Op 4 november 4000 meter roeien in een boot met vier roeiers. Dat is wat vier roeiers van Neptunus deden in vier verschillende ploegen. Daarmee maakte de November Vieren Wedstrijd in Amsterdam afgelopen zondag haar naam meer dan waar.

In het jongens 16 veld roeiden twee Neptunus jongens. Fons Folkers zat in een combinatie met Hengelo, Arnhem en Assen, terwijl Maarten Veninga het wat dichter bij huis had gezocht en met zijn vertrouwde maten van de Hunze uit Groningen had gecombineerd. De Neptunus/Hunze combinatie wist met overmacht de winst in de wacht te slepen, met een tijd waarmee zij in het jongens achttien veld een vierde plaats hadden gehaald. Het verschil met de nummer twee bedroeg maar liefst 32 seconden. Een knappe prestatie waarbij ook het geweldige werk van stuurvrouw Eva Griep niet onvermeld mag blijven. De ploeg met Fons Folkers wist vriend en vijand te verrassen door een zeer goede vijfde plaats te halen in het zelfde veld. Deze ploeg had nog nooit eerder in deze samenstelling geroeid.

Eva Griep roeide in het meisjes 16 veld in een ploeg met meisjes uit  Assen, Arnhem en Leeuwarden. Zij wisten een zeer verdienstelijke vijfde plaats te halen, vlak achter nummer vier. Jan Huib Veninga startte in het Jongens 18 veld ook al met ploeggenoten uit Assen, Arnhem en Leeuwarden. Zij kwamen helaas niet verder dan een zevende plaats.

Advertenties

Advertenties