fbpx
17 C
Delfzijl
zaterdag 04 juli 2020
Home Sport Winst voor Neptunus roeiers in Amsterdam

Winst voor Neptunus roeiers in Amsterdam

Amsterdam – Op 3 november 4000 meter roeien in een boot met vier roeiers. Dat is wat vier roeiers van Neptunus deden in vier verschillende ploegen. Daarmee maakte de “Novembervieren wedstrijd” in Amsterdam afgelopen zondag haar naam meer dan waar.

Eva Griep roeide in het meisjes 16 veld in een ploeg met meisjes uit Steenwijk en Leeuwarden met Neptunus roeier Fons Folkers als stuur. Deze ploeg heeft slechts enkele keren samen getraind. Zie wisten een zeer verdienstelijke 8e plaats te halen.

In het jongens 18 veld roeide Jan Huib Veninga samen met roeiers uit Groningen en Assen. Zij bereikten een zeer goede 2e plaats. Jan Huib heeft het afgelopen seizoen niet voor wedstrijden getraind maar vond het een uitdaging om met de Novembervieren toch mee te roeien.

Fons Folkers kwam naast zijn sterke stuurkunsten zelf als roeier uit in het jongens 16 veld in een combi ploeg met Leeuwarden en Groningen. Ze hadden slechts 1 keer getraind en behaalden een mooie 11e plaats.

Ook Maarten Veninga startte in dit veld. Hij roeide in een ploeg met roeiers uit Groningen en Assen. Net als vorig jaar roeiden zij een super race. Samen met, de geweldige stuurprestatie van, Eva Griep behaalden zij met verve de eerste plaats.

Advertenties