Winnaars schrijfwedstrijd Biblionet Groningen te horen als luisterverhaal

Groningen – Biblionet Groningen heeft de winnende verhalen van haar schrijfwedstrijd ‘Over de grens’ op Spotify en Soundcloud geplaatst. Hier kunnen ze door iedereen beluisterd worden. 

De schrijfwedstrijd die in november werd gehouden door de gezamenlijke Groningse bibliotheken had het het thema ‘Over de grens’, een opdracht die voor meerdere uitleg vatbaar was. 

In totaal kwamen er 44 inzendingen binnen, waaruit drie winnaars zijn gekozen. De jury bestond uit Pauline Durlacher van de Schrijversvakschool Groningen, schrijfster en Boekeloere-lid Lucie Grevink en Peter Doorn van Biblionet Groningen.

Durven delen 
De drie juryleden, Pauline Durlacher van de Schrijversvakschool Groningen, schrijfster en Boekeloerelid Lucie Grevink en Peter Doorn van Biblionet Groningen, vonden het bewonderenswaardig hoe de deelnemers hun ontmoetingen met zichzelf en anderen hebben durven delen: “Het zijn stuk voor stuk hele persoonlijke verhalen. Sommige heftig en ontroerend, andere grappig en verrassend.” 

De winnaars 
In Helga en ik vertelt Bianca Boxtart met humor over een spannend reisavontuur. Maar, wie is Helga? In De lichtmatroos sleurt Ireen van der Lem je mee in een relatie tussen moeder en zoon. Bij moeder komen druppels uit het plafond vallen. Wat is er aan de hand? Dan ‘t Verhoal van Hugo: een warm verhaal, in het Gronings geschreven door Anna de Vries-Maarhuis, over een buitenstaander die in een Gronings dorp komt wonen. De aanmoedigingsprijs ging naar Sarah Kuiper. Zij schreef haar verhaal, over de ontmoeting met haar boosdoener, enorm dapper op in een gedicht. 

Online én in de bibliotheek 
De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de online ‘Avond over grenzen’, live uitgezonden op het Facebook-kanaal van Biblionet Groningen. De komende tijd organiseren de Groningse bibliotheken veel meer activiteiten online. Daarnaast staan ook nog steeds de deuren van de fysieke bibliotheek open voor bezoek. Je bent welkom in de bibliotheek van 10.00 tot 17.00 uur. 

Back to top button