fbpx
4.8 C
Delfzijl
woensdag 29 januari 2020
Home Algemeen Winnaars fotowedstrijd Appingedam bekend

Winnaars fotowedstrijd Appingedam bekend

Appingedam – Ieder jaar brengt de gemeente Appingedam de gemeentegids uit; een informatief boekje over o.a. de gemeentelijke dienstverlening, bestuur en politiek, afvalinzameling en veiligheid. Ook is het een handig naslagwerk voor contactgegevens van lokale instellingen, organisaties en verenigingen. De adverteerders dragen er aan bij dat de gids kan worden uitgegeven. Om het boekje een aantrekkelijke uitstraling te geven, wordt het altijd geïllustreerd met foto’s van Appingedam. Dit jaar organiseerde de gemeente hiervoor een fotowedstrijd.

Op de redactie zijn prachtige foto’s binnengekomen en het aantal inzendingen was meer dan verwacht! Een deskundig jury beoordeelde de geanonimiseerde foto’s kritisch, waarbij vooral gelet werd op ‘typisch Damsters’. Hieruit zijn 3 winnende foto’s gekozen.

Op 2 september reikte burgemeester Pot de 1e prijs uit aan Ronny Benjamins, die won met zijn foto van het park achter de Nicolaïkerk met doorkijk op de jachthaven. Deze foto bleek ook zeer geschikt voor de omslag van de gemeentegids 2016-2017. De 2e prijs is gewonnen door Marijke de Vries, met een zonovergoten foto van één van De Vijf Kussen-beelden met als achtergrond de jachthaven. De 3e prijs gaat naar Stefan Bijmolt, voor zijn winterse foto van oude, sfeervolle panden in de Solwerderstraat.

Op de website www.appingedam.nl zijn de winnende foto’s geplaatst. Informatie over de gemeentegids vindt u op www.appingedam.nl/gemeentegids.

De gemeentegids 2016-2017 wordt naar verwachting medio oktober bij alle adressen in Appingedam bezorgd.

Advertenties

Advertenties