Wil jij je bijdrage leveren aan het verminderen van aardbevingsstress?

Appingedam – Veel bewoners in het aardbevingsgebied moeten hun huis tijdelijk verlaten en kunnen na de versterking of bouw van de nieuwe woning hun nieuwe huis weer betreden. Dit hele proces is tijdrovend en brengt veel stress met zich mee. Daar kun jij wat in betekenen!

Wie zoekt ASWA-welzijn?
ASWA-welzijn zoekt enthousiaste vrijwilligers die graag bewoners willen helpen bij het ontzorgen. Je kunt goed luisteren, hebt empathisch vermogen en hulpvaardigheid is je tweede natuur. Je bent je ervan bewust dat de bewoners noodgedwongen tijdelijk andere huisvesting krijgen en dat dit een bepaalde gevoeligheid met zich mee kan brengen. Hier weet je op een prettige manier mee om te gaan. Je bent praktisch ingesteld en verliest niet gauw het overzicht uit het oog.

Wat ga je doen?
Je helpt mee bij het ontzorgen. Je ondersteunt de bewoner en maakt overzichtelijk welke stappen gezet moeten worden voorafgaand aan de verhuizing. Samen ga je aan de slag met het op orde brengen van de spullen in de woning. Je brengt in kaart welke spullen in de tijdelijke opslag kunnen, welke spullen mee gaan naar de tijdelijke woning, maar ook welke spullen weg kunnen. Naast deze praktische ondersteuning ben je er ook voor de mentale ondersteuning.

Wat biedt ASWA-welzijn jou?
Om deze rol goed te kunnen vervullen wordt in samenwerking met Ruimte geeft Rust een training aangeboden. Ruimte geeft Rust begeleidt mensen die behoefte hebben aan overzicht en structuur. In deze training, die een dagdeel duurt, komt onder andere aan bod hoe je om gaat met jouw rol als opruimcoach, wat de valkuilen zijn waar je rekening mee moet houden, waar je moet beginnen met de begeleiding, hoe je dit aan kunt pakken en nog veel meer! De training vindt plaats in het ASWA gebouw in Appingedam. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe verder?
Spreekt dit je aan en word je blij van de gedachte dat je van meerwaarde kunt zijn voor veel bewoners die noodgedwongen tijdelijk elders moeten wonen? Geef je dan op voor

18 oktober 2019 en stuur een e-mail naar mevr. E. Eissens, e.eissens@aswa-welzijn.nl of bel; 0596-623315. De training zal op 29 oktober 2019 gegeven worden.Back to top button