Wierden en Borgen geeft huurkorting aan jongeren tot 23 jaar

Bedum – Sinds begin dit jaar is het mogelijk voor jongeren tot 23 jaar om te reageren op een groter aantal woningen van Wierden en Borgen. Dat kan doordat Wierden en Borgen huurkorting geeft aan jongeren tot die leeftijd. Op tijd inschrijven is wel belangrijk, de inschrijftijd is bepalend voor de toewijzing.

Jongeren tot 23 jaar kunnen reageren op woningen tot € 500, -. In de praktijk is de huur lager, namelijk maximaal € 409,92 (prijspeil 2016). Wierden en Borgen geeft die huurkorting, zodat jongeren tot 23 jaar (afhankelijk van hun inkomen) vervolgens ook nog huurtoeslag kunnen aanvragen. Zodra de oudste in het huishouden 23 wordt, gaat de huur weer naar het normale niveau. Jongeren van 23 jaar of ouder kunnen in principe op alle woningen reageren, tenzij de advertentietekst anders aangeeft.

Veel jongeren starten eerst met een huurwoning, anderen kiezen meteen voor een koophuis. Kiest iemand eerst voor een huurhuis, dan is inschrijving bij een woningcorporatie nodig. Wierden en Borgen is de grootste in het gebied tussen Zoutkamp, Roodeschool en Adorp en Ten Boer. Afhankelijk van de woonplek zijn er mogelijk ook andere corporaties waar iemand zich kan inschrijven. Die zijn te vinden in de gemeentegids. Inschrijving kan vanaf 18 jaar. Op de website van Wierden en Borgen is te zien welke woningen leegkomen en op dat aanbod kan worden gereageerd. Degene met de langste inschrijftijd krijgt de woning aangeboden. Daarom is het belangrijk dat jongeren zich zo snel mogelijk inschrijven, dat vergroot de kansen.

Wierden en Borgen heeft deze nieuwe regels van huurkorting ingevoerd per 1 januari 2016. Een adviesgroep van jongeren heeft vorig jaar namelijk aangegeven dat er te weinig aanbod voor jongeren is. Dat neemt Wierden en Borgen serieus. Het proefproject met huurkorting draait in ieder geval tot eind 2017.

Voor meer informatie, kijk op www.wierdenenborgen.nl

Back to top button