Wie zijn de 5 beste voice-over acteurs van Nederland? 

Nederland – Dat bedrijven steeds meer inzetten op creatieve middelen en bijvoorbeeld bedrijfsfilms maken voor hun promotie, dat merken ook Nederlandse voice-overs. Het grote stemmenbureau VoiceCowboys, een populaire agency die gespecialiseerd in bekende Nederlandse voice-overs is, neemt ons mee in de wereld van professioneel bedrijfsfilms en commercials inspreken.

Voice-over gezocht: welke stemmen zijn populair?

Bij populaire voice-over acteurs denk je vaak dat hele mooie lage of sexy stemmen als voice-over gezocht worden. De praktijk van de commercial voice-over is echter volledig anders. Vooral neutrale stemacteurs zijn op dit moment het meest gewild. Volgens VoiceCowboys is de beste voice-over een stemacteur of stemactrice die je buurman of buurvrouw zou kunnen zijn.

Gewilde Nederlandse voice-overs

Een goede Nederlandse stemacteur valt dus liever niet teveel op. Daarnaast merkt het stemmenbureau op dat gewilde Nederlandse voice-overs de doelgroep van een product of dienst vertegenwoordigen. Dus zijn vrouwen tussen de 30 en 50 jaar belangrijk voor je merk? Dan kun je misschien uitkijken naar een stemactrice met een klankkleur (stemgeluid) van rond de 40.

Top 5 Nederlandse voice-over boeken

Doordat we inzicht kregen in de cijfers wie stemzoekers het meest als voice-over boeken, kunnen een actueel overzicht presenteren van de meest populaire Nederlandse voice-over acteurs op dit moment.

  1. Nederlandse voice actor Carlijn, 7 jaar ervaring;
  2. Nederlandse voice actor Dave, 10 jaar ervaring;
  3. Nederlandse voice actor Lindsay, 8 jaar ervaring;
  4. Nederlandse voice actor Guido, 11 jaar ervaring;
  5. Nederlandse voice actor Jelmer, 15 jaar ervaring.

Hoe word je (freelance) voice over?

Het lijkt zo aantrekkelijk: het zorgeloze leven van een freelance voice over. Veel tijd voor hobbies, de wereld verkennen, en af en toe in je mobiele voicebooth als stemacteur een goed betaalde voice-over inspreken. Maar hoe word je eigenlijk zo’n succesvolle freelance voice over? Het antwoord is een beetje saai: door heel veel te oefenen en veel doorzettingsvermogen.

Gratis voice-over

De meest succesvolle stemacteurs van dit moment hebben het vak vooral in de praktijk geleerd. De meeste stemmen breken niet door met een online cursus stemacteren, maar proberen eerst zelf voor bekende video bedrijven bedrijfsfilm in te spreken. Soms zelfs voor niets, in ruil voor de gratis voice-over ervaring. Door de benodigde ervaring worden sommige stemmen soms erg goed, waarna ze met een voice-over demo (een soort portfolio voor stemacteurs) kunnen aankloppen bij bekende Nederlandse stemmenbureaus.

Hoe werken voice-over & stemmenbureaus?

Stemmenbureaus kunnen soms wel kritisch zijn op welk talent ze toelaten tot hun stemmen platform. Misschien heb je precies de benodigde ervaring, kun je stemacteren en heb je een gewilde voice-over stem, maar klink je bijna hetzelfde als een stemacteur die al eerder bij het stemmenbureau was aangesloten. Dan is er helaas nog steeds geen match. Kortom, aanmelden als voice-over bij een stemmenbureau is nog niet zo simpel en vergt wel wat doorzettingsvermogen. Maar, waar een wil is, is een weg!

Back to top button