Wethouders Delfzijl: verkoop bouwkavels Kwelderland in de lift

Delfzijl – Aan het begin van de zomerperiode is één van de kavels in de woonwijk Kwelderland verkocht en zijn voor drie kavels opties uitgegeven door de gemeente. Wethouder Economie Hans Ronde merkt dat de belangstelling voor de koop van bouwkavels toeneemt: “We zijn uiteraard blij met deze ontwikkeling. De verkoop van bouwkavels heeft niet alleen in de gemeente Delfzijl, maar ook in de rest van het land de afgelopen jaren stil gelegen door de economische recessie.”

Wensen potentiële kopers staan voor gemeente voorop
“Wat hierbij helpt is dat de gemeente meer dan voorheen de wensen van kopers van bouwkavels centraal stelt.” Wethouder IJzebrand Rijzebol van Ruimtelijke Ordening vult wethouder Ronde aan: “Wat kopers willen bouwen is het uitgangspunt. Daarna wordt pas naar het bestemmingsplan gekeken. Als gemeente denken we daarin mee.” Wanneer potentiële kopers zich bij de gemeente melden, wordt een afspraak gemaakt voor een eerste oriënterend gesprek. Vaak staat dan centraal wat er allemaal mogelijk is. Soms ligt er bij een tweede gesprek al een schets van een woning op tafel.

Ontwikkelingen in Delfzijl maken wonen in Kwelderland nog aantrekkelijker
De woonwijk Kwelderland is gelegen in het noordoosten van de kern van Delfzijl. De woonwijk ligt in de buurt van het vernieuwde centrum en straks op een steenworp afstand van het vernieuwde Muzeeaquarium en het nieuwe en grotere stadsstrand. Beide wethouders zijn maar wat trots op de nieuwe ontwikkelingen en de opzet van de wijk zelf. De wijk ligt tegen de zeedijk aan en kent een zeer ruimtelijke opbouw met veel groen en water, in de sfeer van een kweldergebied met heuse kreken en slenken. Dit terwijl het ook nog eens in de buurt ligt van het treinstation en het winkelcentrum De Wending met haar Brede School en het gezondheidscentrum De Wending.

Belangstellenden van harte welkom bij de gemeente
“Inwoners of mensen van buiten onze gemeente zijn van harte welkom bij de gemeente om samen naar de mogelijkheden te kijken”, aldus wethouder Ronde. In de wijk Kwelderland is voor elk wat wils. Van twee-onder-een-kap woningen tot vrijstaande huizen. Vrije kavels en zogeheten wierdekavels. Keuze genoeg. De kavelprijzen zijn vrij op naam en variëren tussen de € 29.000,00 en € 132.000,00 per kavel. Wilt u meer informatie over deze kavels dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken of informatie opvragen via: kavels@delfzijl.nl of 06-11227872.

Back to top button