donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Wethouder Schollema lanceert afval-app voor de gemeente Loppersum

spot_img

Loppersum – Op dinsdag 15 november is er een nieuwe functie beschikbaar in de app van de gemeente Loppersum.  Het is vanaf nu mogelijk een persoonlijke afvalkalender op te vragen.  Dit is een handig overzicht waarop te zien is wanneer uw  afvalcontainers worden geleegd.

Wethouder Bé Schollema (Milieu): ‘De nieuwe functie in de gemeentelijke app maakt een vervelend klusje  gemakkelijker. Door de meldingen op je telefoon of tablet, zet je nooit meer de verkeerde bak bij de weg.’

Hoe werkt het?

In de afval-app kunnen inwoners onder de knop ‘afval’  hun postcode en huisnummer invoeren. Vervolgens laat de app de specifieke inzameldata van het ‘groene ‘en ‘grijze’ afval zien. Men kan via de smartphone/ tablet aangeven wanneer en hoe laat men een reminder wil ontvangen.  Via ‘kalender opvragen’ en klikken op het tandwieltje rechtsboven zijn de meldingen in te stellen. Indien er wijzigingen zijn in de ophaalroute worden de app gebruikers geinformeerd door middel van een bericht op smartphone/tablet.

Op www.loppersum.nl staat een instructiefilmpje waarin  wethouder Bé Schollema  uitlegt hoe de afval-app gebruikt kan worden.

Gemeentelijke app

Twee jaar geleden lanceerde de gemeente Loppersum de app. Via deze app blijft men op de hoogte van actuele informatie zoals bijvoorbeeld nieuwsberichten en berichten over de wegwerkzaamheden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten