Wethouder Rijzebol en leerlingen CBS de Zaaier planten bomen en struiken tijdens Nationale Boomfeestdag

Delfzijl – Woensdag 22 maart heeft wethouder IJzebrand Rijzebol samen met leerlingen van CBS de Zaaier vijf bomen en tientallen struiken rondom De Zaaier in Delfzijl geplant. Dit in verband met de 60ste Nationale Boomfeestdag. De gemeente doet mee aan de feestdag om kinderen de natuur echt te laten ervaren.

Bomen verbinden

Wethouder Rijzebol: ‘Door kinderen een eigen boom te laten planten zien zij de functies en de waarde in van bomen in hun directe leefomgeving. Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. Zij kunnen hun enthousiasme overbrengen op de volgende generatie.’  Het thema van de Boomfeestdag 2017 is ‘Bomen verbinden’.

Blijvende herinnering

Naast CBS De Zaaier doen ook KBS Sterre der Zee, OBS De Garven, CBS De Windroos, OBS  Hiliglo, OBS Jan Ligthart en OBS De Munte mee aan de Boomfeestdag. In totaal worden er 106 bomen en 65 struiken geplant. De kinderen die mee doen krijgen een boomoorkonde en sleutelhanger als herinnering.

Stichting Nationale Boomfeestdag

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van 9 en 10 jaar meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laat de stichting hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen. Dit jaar planten minimaal 100.000 kinderen in Nederland 200.000 bomen op de Boomfeestdag.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1022″] Laaste drie foto’s: KBS Sterre der Zee

 

Back to top button